Skip to main content

Færøerne

- Autentisk naturoplevelser

På rejsen til naturskønne Færøerne besøger vi nogle af Færøernes 18 øer, der bindes sammen af broer og tunneler, og vi kommer helt tæt på den barske men unikke natur.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Udrejse - Tórshavn
  Vi ankommer med fly fra Billund til lufthavnen på øen Vágar og kører direkte til hovedstaden Tórshavn, hvor vi bliver indkvarteret og får aftensmad på Hotel Føroyar.

  2. dag - Kirkjubøur og sejlads i grotter
  Vi indleder dagen med et besøg i Kirkjubøur, som i middelalderen var Færøernes kirkelige og kulturelle centrum og derfor har stor historisk interesse. Vi ser den smukke kongsgård, middelaldersognekirken St. Olav fra 1200-tallet og ruinen af Magnuskatedralen fra 1300-tallet. Her var biskoppens residens indtil reformationen, da det færøske bispedømme blev afskaffet. Den imponerende ruin af Magnuskatedralen, som måske aldrig er bygget færdig, dominerer stadig stedet. Kongsgården, et af verdens ældste træhuse, som stadig er beboet, har Færøernes største landbrug. Det tilhørende træhus Roykstovan (røgstuen) er nu museum, men kan også lejes til fester og lignende.
  Vi fortsætter til Tórshavn, hvor vi ser den gamle bydel Tinganes med Lagtinget, Færøernes lovgivende forsamling. Derefter bliver der lejlighed til at udforske byen og finde et frokoststed.
  Vi kører ad fjeldvejen til bygden Vestmanna for at opleve en af Færøernes største turistattraktioner - en bådtur til fuglefjelde og grotter. Hvis vejret tillader det, sejler vi igennem smalle sunde og ind i dybe grotter formet af brændingen igennem millioner af år. Vi kommer tæt til den knap 700 høje, lodrette klippevæg, hvor tusindvis af søfugle så som søpapegøjer, lomvier og mallemukker yngler. På turen laves stop ved bygden Leynar, som er kendt for at have en øernes bedste strande og for laksetrapper i floden, og derefter i bygden Kvívík, hvor der er udgravet tomter fra vikingetiden.

  3. dag - Saksun, Tjørnuvik samt Gjógv
  Efter morgenmaden er første mål Saksun på øen Streymoys nordvestlige del. Den maleriske landsby, der er blevet betegnet som verdens smukkeste sted, ligger ved enden af det, der engang var en smal fjord med høje fjelde på begge sider. Vi ser byens charmerende kirke med græs på taget. Den blev flyttet fra bygden Tjørnuvik i 1858, og fra den er der en storslået udsigt over den grønne dal.
  Næste mål er bygden Tjørnuvik, der ligger idyllisk i en smal sandfyldt bugt, omkranset af høje fjelde. Stedet med bølger, som ruller ind fra Nordatlanten, er et paradis for surfere. Længere sydpå kører vi over broen ”Brúgvin um Streymin”, den eneste bro over den smalle Sundini-kanal mellem øerne Streymoy og Eysturoy. Kanalen er meget snæver, og der dannes spektakulære hvirvler ved bunden af broen, når strømmen er stærk. Gæster er velkomne til at spadsere den korte afstand ”over Atlanten”. Turen går videre til Gjógv på nordsiden af Eysturoy. Gjógv er kendt for en storslået natur og en speciel 188 m lang naturhavn. Gjógv er en klassisk færøsk bygd med huse bygget langs elven, der løber gennem bygden. En kort spadseretur slutter med frokost på det hyggelige Gjáargarð guesthouse.
  På hjemturen passerer vi det højeste bjerg på Færøerne, Slættaratindur (880 m.o.h.) og bygden Eidi, hvor de fantastiske stenformationer ”Kæmpen og Kellingen” står ude i vandet. Efter dagens mange oplevelser kører vi tilbage til Tórshavn.

  4. dag - Rundkørselen under vand og fårehus på fjeldsiden
  Efter endnu et godt morgenmåltid sætter vi kurs mod Eysturoys sydspids. Vi kører igennem den 11 km lange undersøiske tunnel, som blev åbnet i december 2020. Tunnelen, der forbinder øerne Streymoy og Eysturoy, har tre åbninger med en rundkørsel på havbunden. Vi laver et kortvarigt stop i tunnelen og får en orientering om tunnelbyggeriet samt om det gangværende arbejde med den fjerde undersøiske tunnel mellem Streymoy og Sandoy. Den bliver 10,5 km lang og ventes færdig i 2023.
  Vi drager videre og gør ophold ved bondens fårehus på fjeldsiden. Her vil vi høre om fåreopdræt og uldproduktion, som er en af Færøernes vigtigste indtægtskilder. Vi kommer tæt på fårene og får smagsprøver på tørret kød og hjemmelavet rabarbesaft. Herefter besøger vi uldvirksomheden Nadia, der producerer uld og er specialister i strik - specielt færøske trøjer. Der er mulighed for at gøre en god tax-free handel.
  Dagens tur går videre til den lille bygd Gøta, hvor Blásastova Museum ligger. Her får vi en enestående mulighed for at se, hvordan et tidligere færøsk landsbysamfund fungerede med bondehuse, fiskerhuse osv. Desuden er der en smuk færøsk trækirke fra 1833.
  Vi fortsætter med en kort tur igennem tunnelen til Leirvik, hvor vi spiser frokost. Leirvik er en gammel bygd, og udgravninger har afsløret, at her lå en vikingeborg fra 900-tallet. Om eftermiddagen besøger vi Klaksvik, Færøernes fiskeby, hvor vi får en rundvisning i Christianskirken, der er Færøernes største. Herfra vender vi tilbage til hotellet i Tórshavn.

  5. dag - Hjemrejse
  Efter morgenmaden kører vi en kort afstikker til bygderne Gásadal og Bø (Bøur), som har en malerisk beliggenhed, omgivet af godt 700 meter høje fjelde. Efter flere korte stop når vi lufthavnen og flyver hjem til Billund. Her holder bussen fra Sørens Rejser klar til at køre os til vore hjembyer.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

September 2022

1/9 - se afgangstider5FærøerneHotel FøroyarFuldbooket, venteliste9.799,-Book på ventelisteMere information

Hotel

Hotel Føroyar

Hotel Føroyar

Det 4-stjernede Hotel Føroyar åbnede i 2016 og er designet af de danske arkitekter Friis & Moltke. Hotellet ligger i smukke omgivelser med udsigt til Tórshavn, hvortil der via stisystemer er ca...

Rejsekalender

17/8Gråsten Slotshave, kirke og køkkenhaveFra 585,-
17/8Rhinen Rüdesheim VinfestFra 5.850,-
18/8LæsøFra 825,-
21/8BornholmFra 6.195,-
21/8Øland - GotlandFra 6.950,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo