Skip to main content

Caminoen - Finisterre

Finisterre “verdens ende”
Turen til “verdens ende” ad Camino Finisterre, fra Santiago de Compostela via Finisterre til Muxia, er en enestående oplevelse. At se havet og den barske kyst, Costa da Morte, er berigende og naturmæssigt bliver det næppe smukkere. Når man først får øje på vandet lidt før Cee, glemmer man alt om stigninger og terrænændringer, og turen fra Finisterre til Muxia er en af de smukkeste camino-etaper overhovedet - og samtidig en af de mindst benyttede.

1. dag - Ankomst til Santiago
Efter opsamlingen, kører vi samlet til Billund Lufthavn, hvorfra vi flyver via Frankfurt til Santiago. Overnatning på dejligt hotel i Santiago’s gamle bydel, hvor vi sammen nyder aftensmaden.

2. dag - Santiago de Compostela – Negreira (20 km)
Forholdsvis hurtigt efter Santiago forlades, befinder man sig i grønne og lettere bakkede omgivelser. Turen går gennem store skove i landligt terræn. Fælles middag om aftenen .

3. dag - Negreira – Olveiroa (33 km)
En relativ kuperet etape gennem store skove og idylliske landskaber. Overnatning i autentisk og hyggelig stenlandsby. Fælles middag om aftenen.

4. dag - Olveiroa – Cee (21 km)
Så når vi kysten, de store vidder, de hvide strande og esensen af de råvarer (alt godt fra havet) som Galicien er så berømt for i hele Spanien. Cee er en hyggelig fiskerby med flere gode restauranter og et hyggeligt havnemiljø. Fra Cee kan det efter ønske (tillæg) lade sig gøre at komme på en sejltur gennem fjorden, for at se den storslåede kyststrækningen på afstand. Fælles middag om aftenen.

5. dag - Cee – Cabo Finisterre (17 km)
Det ultimative pilgrimsmål. Fra Finisterre by er der ca. 3 km til fyrtårnet, Cabo Finisterre (etapens længde er inkl. turen frem og tilbage fra fyrtårnet til byen). Finisterre er dets berømmelse til trods, en ganske fredelig og ikke speciel turistet by, hvilket i det store hele taler til dens fordel. På mange måder et naturligt sted at afslutte sin pilgrimsvandring, midt i den barske og rå natur eller midt mellem indbydende sandstrande – øjnene som ser, afhænger af vinden som blæser. Fælles middag om aftenen.

6. dag - Finisterre – Muxia (29 km)
På turen langs den imponerende vestkyst opleves en stor nærhed til Galiciens mange uberørte områder. Man får nærmest følelsen af, at være den første turist i verden, som oplever denne kyststrækning. Endestationen i Muxia er kendt for sin kirke, som ligger så tæt på vandet og den barske klippekyst, at den ofte brusebades af havets bølger. Placeringens skønhed kan ingen tage fra den. Fælles middag om aftenen.

7. dag – Hjemrejse
Efter morgenmaden bliver vi hentet af vores bus og kører til lufthavnen i Santiago. Flyet afgår fra Santiago via Frankfurt og ankommer til Billund sidst på aftenen, hvorfra bussen vil køre det sidste stykke hjem.

 

Søg rejse

Kort

Rejsekalender

28/3Påskefrokost på Skivum KratFra 500,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo