Skip to main content

Skotland

Vild natur, blodig historie & Loch Ness

Skotland er en magisk oplevelse! Et vidtstrakt rige med åndeløst smukke landskaber, sagnomspundne slotte og borgruiner, stridende klaner og fantastisk whisky.

Oplev en flot og varieret rundrejse i skotternes vidunderlige land - fra den gamle charmerende hovedstad Edinburgh til den økonomiske højborg Glasgow. Fra Isle of Skyes skønhed til højlandets mystik og blodige historie og mødet med en gæstfri befolkning. Den vilde natur med store vidder, spejlblanke søer og høje bjergtinder er medicin for sjælen.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag – Med færgen til England
  Der er tidlig afgang fra Danmark til Amsterdam. Vi sejler med natfærgen over Nordsøen til Newcastle i det nordøstlige England. Vi får aftensmad og morgenmad på færgen.

  2. dag – Nordpå til Edinburgh – Velkommen til Skotland
  Efter godt 100 km fra Newcastle langs østkysten nordpå passerer vi først på eftermiddagen grænsebyen Berwick-upon-Tweed, der har haft en omtumlet tilværelse. 14 gange indtil 1482 har den på skift hørt under England og Skotland. Få km senere krydser vi grænsen til Skotland og kører vestpå til Edinburgh, hvor vi skal bo de næste 2 nætter på et centralt beliggende hotel i gåafstand til mange af byens seværdigheder. Vi spiser til aften på hotellet.

  3. dag – Edinburgh
  I dag skal vi opleve Edinburgh, Skotlands hovedstad siden 1437 og fra 1995 Unescos Verdensarv. Byen har ca. en halv million indbyggere og betegnes som en af verdens smukkeste. Man vil hurtigt føle sig hjemme i Edinburgh, som er ret overskuelig bl.a. takket være den store park ”Princess Street Gardens”, som deler byen. På den ene side har man ”Old Town” med Edinburgh Castle og små krogede brostensbelagte gader med bygninger, der emmer af historie. På den anden side finder man ”New Town”, der trods navnet går helt tilbage til 1700-tallet. Der bliver der tid på egen hånd til evt. at opsøge et af byens talrige museer (ofte gratis) eller domkirken – eller betragte folkelivet fra et udendørs serveringssted. Hvis tiden tillader det finder vi et sted med underholdning, musik og dans.

  4. dag – Det skotske højland
  Efter morgenmaden kører vi over den 2,5 km lange hængebro – Unescos Verdensarv - ved Firth of Forth fjorden, hvor en færge allerede i det 12. århundrede bandt nord og syd sammen. På vej mod højlandet kører vi igennem et varieret landskab med bløde bakker, dale, maleriske småbyer og brusende floder, før vi når frem til det skotske højland. Midt i den storladne natur ved foden af Cairngorm bjergene finder vi vort hotel ved Pitlochry.

  5. dag – Cairngorm National Park og Carrbridge
  Dagens etape bringer os gennem noget af Skotlands smukkeste natur, hvor lyngklædte bakker veksler med små landsbyer i Speydalen, hjemsted for en omfattende whiskyproduktion. Vi besøger et af whiskydestillerierne og smager på den berømte maltwhisky. Turen fortsætter i moderat tempo med god tid til at nyde naturen, inden vi kommer til Carrbridge, hvor vi overnatter.

  6. dag – Loch Ness og Fort William
  Turen går langs den Caledoniske kanal, der løber gennem adskillige søer, bl.a. også den berømte Loch Ness, så hav kameraet parat, hvis søuhyret Nessie skulle dukke op! Vi fortsætter langs søen til ruinen af højlandets største slot, Urquhart Castle fra 1509 på en lille halvø ud i vandet. Det har en spændende historie, bl.a. fra den skotske frihedskrig. Fra det majestætiske tårn er der en imponerende udsigt over hele området. Sidst på eftermiddagen når vi til vort hotel i Fort William ved foden af Ben Nevis, Storbritanniens højeste bjerg. Her skal vi overnatte 2 gange.

  7. dag – Isle of Sky
  I dag tager vi på øtur til Isle of Skye, bedre kendt som den tågede ø. Vi tager færgen fra Mallaig til Armadale. Skye er den nordligste og den største i øgruppen Indre Hebrider. Naturen er smuk og dramatisk, og en af øens mest berømte naturfænomener er den ikoniske klippesøjle The Old Man of Store, der rejser sig et stykke oppe ad klippesiden og spejder ud over vandet. Naturen giver gode betingelser for et rigt dyreliv for blot at nævne oddere, søpapegøjer, ørne og i havet hvaler, sæler og hajer. Vi siger farvel til øen med udsigten fra Skye Bridge til fastlandet. Tilbage i Fort William venter aftensmaden os.

  8. dag – Glencoe, Loch Lomond og Glasgow
  Endnu en oplevelsesrig dag er i vente. Vi kører langs Loch Linnhe fjorden og videre gennem ”den grædende dal” Glencoe. Navnet refererer til en blodig massakre i 1692, da London-tro støtter myrdede 38 lokale mænd og børn, og 300 blev jaget op i bjergene. Vi kører langs Skotlands største og måske smukkeste sø, Loch Lomond. og holder pause i den idylliske lille by Luss, inden vi om eftermiddagen når frem til overnatning i Glasgow-området.

  9. dag – Farvel til Storbritannien
  Vi kører sydpå midt på formiddagen og gør holdt i landsbyen Lockerbie ved Dryfesdale Lodge, mindestedet for Lockerbie flykatastrofen i 1988. Først på aftenen ruller vi ombord på DFDS-færgen, som bringer os tilbage til Amsterdam og det europæiske fastland. Aftensmad, overnatning og morgenmad ombord.

  10. dag – Tilbage i Danmark
  Fra Amsterdam kører vi til Danmark med indlagte pauser undervejs. Ved grænsekioskerne er der mulighed for handel samt aftensmad. Forventet ankomst til vore hjembyer sidst på aftenen.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juli 2021

11/710Skotland Hotelliste SkotlandMere end 813.895,-BestilMere information

Rejsekalender

10/8Sørens 1ér 2 dagsturFra 1.995,-
5/9Ud i det BlåFra 4.950,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo