Skip to main content

Prag - Den Gyldne Stad

Prag  6 dage

Busrejse til Den gyldne stad

Tag med Sørens Rejser til Prag, ”Den gyldne stad”. Den ligger på syv højdedrag ved floden Moldau, er rig på historie og kultur og har altid tiltrukket digtere, malere og fotografer. Prag har et rigt musikliv, og komponister som Mozart og Strauss-familien blev her inspireret til at skabe nogle af deres største værker. Seværdighederne er mange, og på denne busrejse skal vi bl.a. se historiske bygninger, hyggelige og romantiske gader, forgyldte tårne og kirkekupler og sejle på Moldau (Vltava). Igen i år skal vi bo på det hyggelige og veludstyrede Botel Admiral, en 3-etagers husbåd ved Moldau. Det ligger centralt med mange seværdigheder inden for gåafstand.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag – Danmark – Prag
  Tidlig afrejse fra Danmark. Vi kører med passende pauser til Tjekkiet. Sidste etape er den flotteste strækning på ruten mod byen, hvor vi forventer at være sidst på aftenen. Vi tjekker ind på hotellet, hvor vi spiser hver aften bortset fra folkloreaftenen.

  OPLEVELSER

  Det historiske borgområde og byrundtur
  Vi kører op til Europas største borgkompleks, borgen Hradcany og Sct. Vitus Katedralen, spadserer ned mod centrum og over Prags ældste bro, Karlsbroen. Den er en halv km lang, kantet med 30 barokke statuer og er nok Prags mest besøgte turistmål. I løbet af dagen bliver der tid til frokost, inden vi om eftermiddagen udforsker det gamle centrum med Wenzelspladsen, den gamle markedsplads med Rådhuset og det berømte Astronomiske Ur, der også viser planeternes stilling. Hver time kommer de 12 apostle frem fra to porte. Den historiske bykerne blev Unesco Verdensarv i 1992.

  Sejltur på Moldau
  At se Prag fra floden er en noget anderledes oplevelse end til fods i byen. Vi ser Karlsbroen, borgen Hradcany, koncerthuset Rudolfinum, National Theatre, Dansehuset med glasudstilling og slottet Vyšehrad fra en helt anden vinkel end ellers. Dertil kommer mange af Prags mindre kendte seværdigheder såsom den 75 meter høje metronom i parken Letna, Emmaus Klosteret, Agnes Klosteret og svømmestadiet Podoli. Vi skal igennem byens ældste sluse.

  Folkloreaften
  Vi skal opleve et folkloreshow med traditionel folkemusik, danseshow og underholdning, imens vi nyder en 3-retters middag inkl. øl, vand og vin i 3 timer.

  Prag på egen hånd
  I dag tager vi en fridag til at nyde byen, slentre rundt i eget tempo, se på folkelivet og lægge vejen omkring Prags ældste plads Staromestske Namesti og Týnkirken, hvor vor verdensberømte landsmand, astronomen Tycho Brahe, er begravet. Eller hoppe på en sporvogn og nå ud til seværdigheder lidt længere væk som f.eks. Petrin højen med ”mini Eiffeltårnet”, der kun er 60 meter højt. Tjekkisk øl er værdsat blandt kendere, og Prag har mange mikrobryggerier og udendørs beværtninger, hvor man kan nyde det både gode og billige øl. Rejselederen kommer naturligvis med tips til udflugter og er behjælpelig med billetter til sporvogn og seværdigheder.

  Bryggeriudflugt
  Vi skal besøge Kozel Bryggeri, som ligger 30 min kørsel syd for Prag. Under køreturen derud har vi vores lokalguide med der fortæller om livet i Tjekkiet. Bryggeriet blev etableret i 1874, og guiden tager os med rundt i produktionen og fortæller om fremstillingen. Naturligvis får vi også en smagsprøve og lejlighed til at hilse på gedebukken Olda, som pryder Kozels logo. Kozel er det tjekkiske ord for gedebuk. I deres chamerende ølstue står frokosten klar til os, naturligvis med en Kozel øl til. Kozels øl fås også i Danmark.

  5. dag – Prag – Danmark
  Hjemrejsen begynder efter tidlig morgenmad. Med passende pauser indlagt kører vi til vore hjembyer.

Kort

Hotel

Botel Admiral

Botel Admiral

Hotel info: 3-stjernet botel, en stor husbåd, beliggende i vandkanten af floden Moldau i centrum af Prag i gåafstand til bl.a. Karlsbroen. Alle værelser har bad, toilet, tv og telefon. Hotellet har i...

Rejsekalender

7/8RosenfestivalFra 585,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo