Skip to main content

Limfjordslandet

-Vesthimmerland, Salling Mors og Thy

Salling med den fede landbrugsjord skyder sig smukt ud i Limfjorden, og takket være halvøens 190 km kystlinje er man aldrig mere end 20 km fra vandet. Mors er Limfjordens største ø med en afvekslende natur. Hovederhvervene er landbrug og industri, men også skaldyrsopdræt og forskning inden for samme samt molerforskning giver beskæftigelse. Den vestlige del af Thy er formet af århundreders sandflugt og rummer i dag store nationale og internationale naturområder i form af kyst, klitter, klitheder, søer og klitplantager og udgør et spændende samspil mellem kulturhistorie og natur. Nationalpark Thy strækker sig fra fyret i Hanstholm i nord til Agger Tange i syd.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Herregården Hessel og Snapsekongen
  Vi kører nordpå og får kaffe og rundstykke ved bussen, inden vi besøger Rosenhaven i Aalestrup. Roserne er hovedattraktionen, men sommeren igennem kan man også glæde sig over staudebede, sommerblomster og farvestrålende georginer og rhododendron. Herfra kører vi til Løgstør og gør holdt ved Frederik VII’s Kanal eller Løgstør Kanal. Turen går nu sydpå langs Limfjorden til Herregården Hessel. Her får vi mere at vide om stedet, som er en af de sidste små, jyske herregårde. Besøget slutter med en let frokost. Vi tager med færgen fra Hvalpsund til Sundsøre og fortsætter tværs over Salling til Snapsekongen. De guider os igennem ca. 300 forskellige kryddersnapse og fortæller om f.eks. Christians IV´s helbredende snaps, bl.a. ”kratlusker” & ”mavebitter”. Alle snapse må smages, og alle snapse kan købes. Jette viser os desuden sit værksted ”Hobbyteket”, hvor hun laver Quilling og Decoupage. Sidst på eftermiddagen kører vi til Hotel Pinenhus. Efter indkvartering mødes vi til aftensmad i hotellets panoramarestaurant.

  2. dag - Østerild Plantage og Dalsgaard Antik
  Efter morgenmaden kører vi tværs over Mors til Næssundfærgen til Thy. Vi kører gennem Nationalpark Thy til Vorupør, hvor vi holder en lille pause med mulighed for at komme en tur på stranden. Måske er vi heldige og ser kuttere blive slæbt ud til vandet. Vi fortsætter langs kysten forbi Klitmøller og Hanstholm til Østerild Plantage, hvor vi stopper ved det store testcenter for vindmøller, så der bliver mulighed for at se disse giganter tæt på. Næste sejltur bliver med Feggesundfærgen tilbage til Mors. Vi kører videre til Hanklit, som er kandidat til Unesco Verdensarv og Morsøs svar på Møns klint, og holder ved stranden for at nyde synet af den 61 meter høje molerformation og udsigten til Thy. På Gullerup Strandkro venter en 2-retters middag, inden turen fortsætter til Skive med de berømte rundkørsler og ud til Dalsgaard Antik. I de seneste 27 år har Dalsgaard Antik solgt antikviteter, og sortimentet består bl.a. af Royal Copenhagen, Bing og Grøndahl, malerier, sølvbestik, pletbestik, kaffestel, møbler, spisestel, kongelige figurer, gammelt legetøj, retroeffekter, bøger osv. Vi slutter besøget med kaffe og hjemmebagt kringle. Turen går nu hjemad med forventet ankomst først på aftenen.

  Opsamlingsrute:
  Århus Musikhuset 07.00
  Viby P-plads v/Kirken 07.10
  Silkeborg P-plads, Ansvej 98 07.40
  Kjellerup Sørens Rejser 08.00
  Viborg Eksercerpladsen 08.30

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Maj 2021

26/52LimfjordslandetHotel PinenhusMere end 81.995,-BestilMere information

Hotel

Hotel Pinenhus

Hotel Pinenhus

Hotel info: 4-stjernet hotel ved Limfjorden et stenkast fra stranden. Værelserne er med wifi, tv, bad og toilet. Hotellet har spa afdeling med plads til afslapning. Hotellet har i øvrigt følgende faci...

Rejsekalender

10/8Sørens 1ér 2 dagsturFra 1.995,-
5/9Ud i det BlåFra 4.950,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo