Skip to main content

Julemarked i Wismar, Schwerin & Lübeck

Fra slutningen af november forvandles de gamle bydele i næsten alle tyske byer, med respekt for sig selv, til levende juleeventyr. Rent faktisk ligger der syd for den danske grænse 2.500 originale julemarkeder, som ingen andre kan efterligne. Duften af rygende varm glühwein, glaserede æbler og brændte mandler fylder vintermørket i de smukke, historiske bykerner, hvoraf flere figurerer på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og de tiltrækker tusindvis af mennesker hvert år med boder der har alt hvad julehjertet kan begære af gaveideer og søde sager.

Bemærk: Husk pas og Euro

Afgang:
Afk. 68 Vojens. V. OK                                           08:00
Horsens V/ Afk. 56 Q8 Tanken i Lund              07:00
Kjellerup V/ Sørens Rejser                                 06:00
Kolding -Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic       07:40
Padborg - Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken        08:45
Rødekro - Afk. 70 v/ Shell                                   08:20
Silkeborg / Ansvej 98                                          06:20
Skanderborg V/ Banegården                             06:45
Vejle - DTC V/ Trailervej                                      07:20
Viby Torv                                                               06:30
Århus V/ Musikhuset                                          06:20

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Wismar
  Over middag ankommer vi til hotellet i Wismar. Vi bliver indkvarteret i centrum, og eftermiddagen nyder vi i Wismar by, hvor karruseller og et stort juleprogram sørger for sin del af underholdningen under Wismars julemarked. Placeringen på den gamle Marktplatz giver et indblik i den gamle hansestads enorme rigdomme, der blev samlet under byens storhedstid i middelalderen. Wismar har været under svensk herredømme, hvilket stadig præger byen – her kan man f.eks. drikke en kop varm glühwein i ”Der Alte Schwede”, byens ældste bygning. Siden kom Wismar under det østtyske regime i 50 år, og anekdoterne fra denne tid fortælles stadig på mange gadehjørner. Aftensmaden spiser vi på hotellet.

  2. dag - Schwerin
  I dag kører vi til Schwerin, hvor det kæmpemæssige juletræ stråler i al sin glans på Marktplatz. Pladsen, som ellers mest er berømt for sit torneroseslot, der troner på sin egen ø i en sø midt i centrum, og hvor vores egen Dronning Alexandrine er født. Også nabolandet Polen præger Schwerins julemarked indenfor kunsthåndværk og kulinariske fristelser. Der bliver tid til frokost i byen inden vi sidst på eftermiddagen kører vi til Wismar. Aftensmaden spiser vi på hotellet.

  3. dag - Lübeck
  Efter morgenmaden pakkes bussen, og kører til Lübeck. Julemarkedet i Lübeck trækker hvert år mere end 250.000 mennesker til. Det er Tysklands måske mest kendte julemarked, med en popularitet som rækker langt ud over landets grænser. Med sin beliggenhed ved Østersøkysten og midt i den gamle bydel af Lübeck, er det desuden et stykke kulturhistorie. Når man er på disse kanter, skal man selvfølgelig smage på et stykke af den berømte Niederegger marcipan, der er synonym med julemarkedet. Midt på eftermiddagen forlades Lübeck. Der gøres ophold ved grænsekiosk, inden vi fortsætter mod vores hjembyer.

Kort

Hotel

City Partner Hotel Alter Speicher

City Partner Hotel Alter Speicher

4-stjernet hyggeligt hotel, som ligger i den historiske bydel, i kort gåafstand til Rådhuspladsen i Wismar. Alle værelser har bad, toilet, hårtørrer og TV. Hotellet har i øvrigt følgende facilitetter:...

Rejsekalender

27/6Ærø & SydfynFra 2.995,-
28/6Haderslev & ÅrøFra 825,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo