Skip to main content

Irlands smukkeste kyst

NYHED - SØRENS UNIKKE
Konceptet betyder, at vi kun rejser som en lille gruppe på max 16 deltagere. På disse rejser kan vi bedre nyde de lokale seværdigheder, da vi kan besøge steder, hvor vi ikke kan komme som en stor gruppe. Hvis man har lyst til det, bliver der også tid til oplevelser på egen hånd. Med SØRENS UNIKKE får du en anderledes oplevelse og lidt mere af det hele.

På denne unikke rejse tager vi til de mest populære og smukke steder i Irland. Vi bor bl.a. i den lille autentiske irske by Killorglin med de mange sjove butikker og hyggelige pubber. Vi oplever smukke kystruter, tager på et par mindre vandreture og i Dublin oplever vi den pulserende storby med de mange seværdigheder, historiske bygninger samt hyggelige museer. To aftener er der mulighed for at spise på egen hånd.

Det er et uforglemmeligt møde med det smukke Irland, den enestående kultur og de meget gæstfrie irere. Guide og Irlands-ekspert Claus Hebor, har besøgt den grønne ø op mod 400 gange. Han er uddannet istoriker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og gæstfrihed, som bliver formidlet på en levende og engageret måde, så vi får et personligt og indgående indtryk af Irland.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Danmark - Irland - Killorglin
  Efter opsamling kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Irland. Ved ankomst til lufthavnen venter bussen, som skal køre os gennem det frodige Irland til det smukke Co. Kerry, hvor vi indlogeres på et ægte irsk B&B i den utrolig hyggelige by Killorglin. Killorglin er en ægte irsk landsby med farvestrålende huse, livligt folkeliv og masser af små butikker og pubber. Efter aftensmad er der mulighed for at opleve byen, hvor unge og ældre mødes på byens mange pubber og udveksler historier, synger sange og lytter til den smittende musik.

  2. dag - Killorglin - Ring of Kerry - Killorglin
  Efter en Full Irish Breakfast tager vi tidligt afsted på rundturen ”Ring of Kerry”, som er kåret som en af de smukkest kystruter i verden. Ring of Kerry er en velbesøgt turistattraktion, hvor der bliver mulighed for at holde ind og nyde naturen og de små landsbyer, som bl.a. Chaplins yndlingsferieby Waterville, som ligger smukt ud til Atlanterhavet. Om aftenen kan vi opleve musik i alle afskygninger, men også den mere ukendte ”old man´s” pub, hvor de lokale kommer. Kort sagt, der er underholdning for enhver smag.

  3. dag - Killorglin - Slea Head - Dingle - Killorglin
  Turen i dag går til den smukke halvø Dingle, som stadig er et af de områder i Irland, hvor man taler gælisk. Vi kører langs kysten ud til Atlanterhavet og nyder naturen, som bare bliver smukkere for hver kilometer vi nærmer os det yderste punkt. Man imponeres af det enestående Atlanterhav, blandt de lysende grønne marker og de stejle klipper. Vi oplever også den helt specielle kirke Gallarus Oratus, som er bygget helt tilbage før år 900. Den ikoniske bygning, som ligner en omvendt båd, er bygget af flade marksten, der er lagt ovenpå hinanden uden brug af mørtel – en byggeteknik, som kendes helt tilbage fra stenalderen. Herefter vender vi tilbage til Killorglin, og efter aftensmad, på en god restaurant, venter det livlige pub- og musikliv i Killorglin.

  4. dag - Killorglin - Gap of Dunloe - Killarney - Killorglin
  En kort bustur tager os til Kate Kearneys Cottage, hvor vores korte vandretur gennem Gap of Dunloe starter. Gap of Dunloe er en slugt, som går gennem den højeste bjergkæde i Irland, med fantastisk udsigt til de tre højeste bjerge i Irland. Tilbage i Killarney er der en kort byvandring, hvorefter eftermiddagen er på egen hånd. Her kan I besøge den imponerende kirke eller det romantiske Ross Castle, der ligger smukt ved søerne, shoppe rundt i de mange forretninger eller blot nyde folkelivet på gader og pubber bl.a. med whiskeysmagning på Irish Whiskey Experience. Aftensmaden nydes på én af de bedste restauranter i byen Treyvauds, hvor head chef Paul disker op med specialiteter fra området-specielt for os. Senere kan vi muligvis nå lidt musik på én af de mange pubber i byen, hvor vi ofte tager på den mere ukendte og meget farverige pub, hvor de lokale hestevognskuske kommer.

  5. dag - Bantry - Garnish Island - Bantry
  Efter morgenmad kører bussen til Glengariff, hvor vi tager en lille turbåd til øen Garnish Island i Bantry Bay. Undervejs sejler vi forbi en sælkoloni, hvor vi kommer helt tæt på sælerne, har udsigt til Maureen O´Hara´s bolig samt hvis vi er heldige, ser havørne. Garnish Island har ét stort parkanlæg med en utrolig smukke udsigter til Caha Mountains og Bantry Bay. Øen er fyldt med eksotiske træer, buske og blomster, som trives i det milde klima fra Golfstrømmen. Vi får en guided tur gennem Bryce House, hvor ejeren boede med en gartner og en husholderske langt op i det 20. årh. Bortset fra oprindelseshistorien, så er der en enestående ro og idyl ved tårnet, og fra toppen er der en fantastisk udsigt over Bantry Bay. Øen er en lille oase af fred, smuk natur, frisk luft og masser af farverige blomster og planter. Om eftermiddagen tager vi den smukkeste bjergtur gennem Caha Mountains, hvor det ene flotte vue afløser det andet. Vi oplever også Molly´s Sheebeen, hvor hun bestillerede hjemmelavet poiteen (whiskey), om blev serveret i den ulovlige pub. Hvis I tør, så er der mulighed for at smage på Molly´s egen hjemmebrændte whiskey.

  6. dag - Killorglin - Dublin
  Efter en solid morgenmad tager vi til Irlands hovedstad Dublin. Selvom der var lidt bebyggelse ved floden Liffey, så var det officielt vikingerne der i 841 grundlagde Dubh Linn nær Wood Quay. I dag er disse bygninger begravet under en enorm administrationsbygning af beton, da irerne ikke havde råd til at udgrave stedet i 1970´erne. I Dublin indlogeres vi på et moderne Dublin-hotel, der ligger central i byen i gåafstand til de fleste seværdigheder og pubber. Vi starter vores sightseeing i Dublin allerede kort efter ankomst, hvor vi tager på tur til fods rundt i storbyen. Middag er på en af de mange gode restauranter i byen, hvorefter vi evt. kan tage på en ægte Musical Pub Crawling til kendte og ukendte ”watering holes” og musiksteder i Dublin. Byen har mere end 700 pubber. Vi krydser LIffey via Ha´Penny Bridge og vi finder de ægte pubber, hvor de lokale kommer med musik, sang og pints.

  7. dag - Dublin
  Efter morgenmad er dagen afsat til sightseeing i Dublin, som er Irlands hovedstad med godt 1 mill. indbyggere. Vi tager en af de hyggelige dobbeltdækker-sightseeingbusser, som tager os nemt rundt til alle de store seværdigheder som Trinity College, Grafton Street, National Museum, St. Patricks Cathedral, Christchurch Cathedral, Dublin Castle, Temple Bar Area, m.v. Vi kan hoppe af og på som vi kyster, så vi lytter til, hvad vores gæster ønsker at fordybe sig i. Undervejs står vi af ved Pearse Lyons Distillery, som er indrettet i en gammel kirke, hvor pot stills står midt i det smukke rum. Her få vi en indføring i Uisca Beaha (whiskey) samt en god smagning af deres glimrende whiskeys. Bussen kører hele dagen, men vi vil også tage jer, der ønsker at se Dublin til fods på en walking tour, hvor man oplever de mere ukendte og autentiske sider af Dublin. Vi viser jer alle seværdighederne, og tager jer gennem det utrolig smukke Georgian Quarter med husene fra 1700-tallet og regeringskvarteret med de store palæer. Vi tager en spadseretur ned ad det fornemme strøg Grafton Street, hvor vi hilser på Molly Malone og ser alle gademusikanterne.

  8. dag - Dublin - Dublin Airport - Danmark
  Efter en god irsk morgenmad er der - afhængig af flytider - mulighed for tid på egen hånd til shopping, en sidste byvandring eller blot afslapning. Herefter tager vi en kort bustur til Dublin Airport, hvor flyet bringer os tilbage til Danmark.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

September 2021

13/98Irlands smukkeste kystHotelliste IrlandMere end 812.799,-BestilMere information

Hotel

Hotelliste Irland

Hotelliste Irland

Killorglin (5 nætter): Westfield House 3*** Typisk irsk B&B hvor Mary står for den charme og gæstfrihed, som irerne er så kendte for, og som er en oplevelse i sig selv. Beliggende i rolige og grønne o...

Rejsekalender

11/5TulipanfestivalFra 795,-
12/5Horsens Statsfængsel med TarteletterFra 585,-
13/5Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-
14/5Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-
18/5Ud i det blåFra 695,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo