Skip to main content

Flandern Rundt - Med historiker Anders Bager Eriksen

Flandern er det nordlige Belgien, hvor sproget og byerne er hollandsk i sit præg.
På denne rejse bor vi i den charmerende og livlige kanal-, og universitetsby Gent. Vi besøger blandt andet Bruxelles, der udover at være Europas hovedstad byder på fantastiske pladser som Grand Place. Turen har derudover fokus på Anden Verdenskrig – hvor vi fokuserer på aktioner i grænseregionen mellem Belgien og Holland. På vores besøg i Brugge, byen med rendyrket kanalstemning, skal vi opleve kunst og bryggeribesøg. I Ypres er det 1.Verdenskrig og historiens rædsler der står i centrum.

På denne rejse er Cand.Mag i Historie og Religion Anders Bager Eriksen rejseleder.
Anders ejer Historiske Rejser og har en stor erfaring med rejser i området og har gennemført talrige rejser rundt i området.

Se detaljeret program nedenfor. Eller rekvirere fuldt program på 8688 1817. 

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Afrejse

  Efter opsamlingen går turen sydover. Vi kører med passende pauser mod Ruhrdistriktet og ind i Holland. Vi skal bo på Hotel Wilhelmina for natten, centralt i græsebyen Venlo. Vi spiser aftensmad på hotellet og går om aftenen en lille byrundtur ned til floden Maas og nyder den smukke aftensudsigt.

 • 2. dag - Bruxelles og Gent

  Efter morgenmad fortsætter vi fra Venlo, et lille stykke i Holland og derefter ind i Belgien og forbi universitetsbyen Leuven mod Bruxelles. Vi kører ned over det Europæiske Kvarter med Berlaymont og Justus Lipsius Bygningen, hvorfra vi stiger af bussen på Place du Luxembourg og går mod Kongeslottet på Coudenberg og Parlamentet. Grand Place med Rådhuset og tæt ved Slagtergaderne, Boulevard Anspach med Møntteateret og ikke mindst tæt på Bruxelles symbolske lille mand: Manneken Pis. Der bliver frokost og tid på egen hånd i dette område. Vi samles igen midt på eftermiddagen og ud af byen. Vi kører forbi det belgiske kongehus store slotspark Laeken og gør et kort holdt ved Atomium, der er formet som et kæmpeatom og bygget til verdensudstillingen 1958. Vi forsætter til Gent, hvor vi bliver indkvarteret. Aftensmaden spiser vi sammen i byen.

 • 3. dag - Gent med byrundtur og fridag i vores værtsby

  Efter morgenmaden mødes vi til byrundtur i Gent. Afstandene er ikke så store, men der er mange ting at introducere. Det gælder Domkirken Sint-Baafs Katedral, hvor brødrene Jan og Hubert van Eyck malede altertavlen med “Det Mystiske Lam”. Rådhuset og moderne byggerier samt en lang række af andre kirker langs kanalerne og floderne Leie og Schelde. Her er også den imponerende middelalderlige borg Het Gravensteen med personer som Kejser Karl V. og frihedskæmperen Jacob van Artevelde. Efter rundturen igennem byen kan resten af dagen benyttes til selv at studere nogle af de mange seværdigheder. Aftensmad er denne aften på egen hånd i vor smukke hjemby.

 • 4. dag - Ypres og 1. Verdenskrig

  Efter morgenmad kører vi fra Gent sydpå mod Ypres, der ligger tæt på grænsen til Frankrig. På vej til Ypres fortæller Anders om 1. Verdenskrig, ikke bare fra belgisk perspektiv, men også fra fransk, engelsk, tysk, russisk og europæisk perspektiv. Vi starter med en lille introduktion til byen, hvorefter vi i byens fornemme gamle klædehal skal besøge det prisvindende museum “In Flanders Fields”. Der giver en meget fin introduktion til de mange emner,der relaterer sig til 1.Verdenskrig. Vi spiser frokost på egen hånd i byen og kører over middag ud i “felten”. Vores første stop bliver ved en skyttegrav. Det giver soldaternes perspektiv, at få lov at gå igennem og mærke på egen krop, lidt af det de gennemlevede. Derefter fortsætter vi til den tyske krigskirkegård i Langemarck, der er blevet kendt som “Barnedrabet ved Langemarck”. Det sidste stop i felten er ved den imponerende og smukke britiske krigskirkegård Tyne Cot Memorial. Til aften skal vi på en lokal restaurant, før vi skal opleve mindeceremonien “The Last Post”, der siden 1928 – kun afbrudt af 2. Verdenskrig 1940-44 – hver aften er foregået ved mindeporten Menin Gate. Det lokale postorkester spiller en mindehymne og der er kransenedlæggelser til ære for de faldne soldater ved fronten. Efter den tankevækkende seance, kører vi retur til Gent.

 • 5. dag - Brugge

  Vi kører mod Brügge, hvor vi starter med fælles byrundtur. Byen har stort set stået uberørt siden dens velmagtsdage i middelalderen. Vi går igennem Minnewater-Park, og forbi Begijnhof hvor svanerne svømmer smukt til minde om Kejser Maximillians rådgiver Lanchals – Langhals. Videre ad de små snævre gyder og gader frem til Onze Lieve Vrouwe Kerk, hvor Michelangelos “Madonna fra Brügge” kan besigtiges i lighed med Maria af Burgunds grav. Vi går bag kirken og ser indgangen til Kniplingemuseet Gruuthuse. Vi skal på en kanalsejlads rundt i byen, hvor vi ser de forskelligartede huse, Huis de Beurse/ Børsen, Vismarkt/Fiskemarkedet men mest bare charmerende udsyn. Vi slutter turen på Markt med det imponerende klokketårn Belfort. Til eftermiddag skal vi på bryggeriet Halve Maan, hvor vi skal have en fortælling om belgisk øl og i særdeleshed deres egne øl. Særligt kendt er mærket “Straffe Hendrik”. Efter rundturen spiser vi vores aftensmad på bryggeriet, hvor øl virker som det oplagte valg til maden.

 • 6. dag - Antwerpen og Slaget om Westerschelde

  Vi starter med at have formiddagen fri i Gent og sidst på formiddagen går turen nordpå, hvor vi ved byen Terneuzen kører ind i den hollandske region Zeeland og ud på de landtanger, der kendetegner den nordlige del af Belgien og den sydlige del af Holland, hvor det kom til langvarige og hårde kampe. Efter besøget fortsætter vi til Antwerpen. Byen er Europas næststørste havneby og byen der ligger i Brabant ved floden Schelde. Byen er kendt for dens store havn, dens handel med diamanter og ikke mindst malerne Pieter Paul Rubens og Anton van Dyck. Vi går igennem Diamantkvarteret og op imod gågådemiljøet på gaden Meir, hvor vi om aftenen spiser vores aftensmad. Vi går forbi byteateret og flere kunstmuseer,modekvarteret og frem til den imponerende Katedral med sit 123 meter høje spir. På pladserne ved siden af ligger Grote Markt med Rådhuset, den livlige plads Vrijdagsmarkt og tæt ved Schelde, hvor bådene til havnerundfart og det nye havnekvarter med kunstmuseerne MAK kan opleves. Vi spiser aftensmad i Antwerpen inden vi vender hjem til Gent.

 • 7. dag - Arnhem

  Kursen er sat mod Moselflodens udmunding i Rhinen, men for Vi forlader Gent og kører nordpå udad Belgien og ind i det sydlige Holland. Her begynder vi at fokusere på Operation Market Garden – der skulle sikre, de Allierede med Montgomery i spidsen, erobringen af Tyskland. Operationen viste sig at være for optimistisk beregnet, da man ikke var i stand til at holde broerne i Arnhem. Vi ser det fremragende museum over slaget i Oosterbeek, hvor der afsættes tid til museum samt frokost på egen hånd. Derefter går turen til den berømte bro John Frost -Brug som mange kender fra filmen “A Bridge to Far”. Vi kører nord på til vores
  overnatninghotel, hvor vi spiser aftensmad.

 • 8. dag -Hjemrejse

  Efter morgenmad på hotellet går det retning Danmark. Vi forventer at passere grænsen midt på eftermiddagen med handlepause ved grænsen. Forventet hjemkomst først på aftenen.

Kort

Rejsekalender

30/6FurFra 575,-
30/6Mols BjergeFra 675,-
3/7Dronningens HaveFra 895,-
4/7BornholmFra 5.095,-
4/7HarzenFra 3.995,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo