Skip to main content

Danmark Rundt - 3. etape – Sjælland

3. etape – Sjælland

Som opfølgning på del 2 af Danmark Rundt i 2020 til Fyn, Møn og Falster forsætter vi nu med del 3. af Danmark Rundt. Vi skal stifte bekendtskab med Nordsjællands mondæne havne, byer og villaer som et typisk tidsbillede af Danmark. Vi vil også besøge København med alle seværdighederne og slutte turen med det sidste af Sydsjælland. Rejsen vil byde på en vifte af oplevelser i ferieområder med kyster, fjorde, småøer, søer, skove, høj himmel og store vidder. I 2022 laver vi en opfølgning på alle 3 afsnit, så vi kommer hele Danmark rundt.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1. dag - Panorama kørsel og Kalundborg
  Vi kører mod Fyn og får undervejs kaffe og rundstykke ved bussen, passerer Korsør og fortsætter ad kystnære veje langs Storebælt og gennem småbyer. Vi tager et smut ud på Reersø nord for Musholm Bugt. På Halvøen Asnæs runder vi det smukke Lerchenborg Gods og parkerer på havnen i Kalundborg, hvor der bliver tid til et lille besøg. Så følger vi Margueritruten gennem charmerende landsbyer og med enestående panoramaer til Sejrøbugten, Asmindrup, Eskebjerg og Havnsø, fortsætter forbi Dragsholm Slot og har storslåede udsigter fra nogle af Sjællands højeste punkter i Odsherreds Højland. Der er overnatning og aftensmad på Hotel HøjbySø.

  2. dag - Kronborg Slot og sejltur på Furesø
  Liebhaveri og romantik langs Danmarks kendteste kyststrækninger:
  Liseleje, Tisvilde Hegn med lyng- og skovklædte Tibirke Bakker, Vejby Strand, Rågeleje til Gilleleje Havn med pause i maritime omgivelser. Få minutters gang fra havnen kan man opfriske den tragiske historie om 80 jøder, som havde gemt sig på kirkeloftet, hvor de blev taget af Gestapo. Kattegatkystens herligheder serveres i strandkanten med de historiske badebyer Munkerup, Dronningmølle, Villingebæk, Hornbæk, Hellebæk og Ålsgårde med udsigt til Helsingborg. Fotomotiverne står i kø. I Helsingør er der bygget nyt Søfartsmuseum i tørdokken ved det nedlagte Helsingør Værft og har fået et af Danmarks smukkeste bytorve med direkte adgang fra byens historiske gader til Kronborg, som vi besøger. Busturen slutter med panoramakørsel ad Strandvejen til Hotel Signatur Frederiksdal i fredelige, smukke omgivelser tæt ved å, skov og sø. Der er indkvartering og afslapning på hotellet, inden vi mødes til aftensmad. Kaffe og kage nydes på en aftensejlads på Furesø.

  3. dag – København og kanalrundfart
  Vi følger Strandvejen med fashionable Charlottenlund, Hellerup og Østerbro til Langelinie med Den lille Havfrue og Kastellet, omkring Amalienborg, Christiansborg og Knippelsbro, inden vi tager med på en kanalrundfart og får det hele serveret fra vandsiden. Frokostpausen holdes i området ved Nyhavn. Der bliver lidt tid på egen hånd i hovedstaden, inden vi vender tilbage til hotellet.

  4. dag - Dyrehavsbakken, Dragør og Stevns Klint
  Vi indleder dagen med et besøg på Dyrehavsbakken, verdens ældste forlystelsespark, hvor vi også nyder en frokostbuffet. Vi fortsætter til Amager Strandpark og bag om Kastrup Lufthavn til den gamle skipperby Dragør, som er en overset perle for mange af hovedstadsområdets turister. Her går vi en tur mellem Dragørs gulmalede huse med røde tegltage. Vi runder Kongelunden til Tårnby og motorvejsbroen til Avedøre Holme og Gl. Køge Landevej langs Køge Bugt, hvor søhelten Niels Juel skrev Danmarkshistorie i Svenskekrigene, og Arbejderklassen skabte et ferieparadis som modstykke til Strandvejen. I Strøby Egede kører vi ud på Stevns og holder pause ved resterne af Højerup Kirke ved Stevns Klint. Vi ankommer midt på eftermiddagen til Hotel Klinten i Rødvig ved Faxe Bugt, hvor vi får eftermiddagskaffe med kage og nyder de dejlige omgivelser ved vandet. Der er aftensmad på hotellet.

  5. dag - Præstø Fjord og frokost i Korsør
  Vi kører langs Faxe Bugt-kysten til Præstø Fjord og holder pause i den gamle smukke købstad med slottet Nysø, hvor billedhuggeren Bertel Thorvaldsen nød sin pensionisttilværelse med sporadiske arbejder for godsejerfruen Christine Stampe. Vi runder Jungshoved og fortsætter ad småveje gennem idylliske landsbyer i en egn, hvor godserne ligger tæt, og emmer af Danmarkshistorie med Gøngehøvdingen og Grundtvig i forreste række. Turen går videre tværs over til Smålandsfarvandet: Allerslev, Udby, Lundby, Køng, Dybsø Fjord til Gavnø. Herefter fortsættes gennem Næstved, Karrebæksminde og ad kystnære biveje forbi godserne Holsteinborg og Borreby, derefter gennem Skælskør til Korsør, hvor vi nyder en dejlig frokostbuffet. Så går det mod vore hjembyer med ankomst sidst på eftermiddagen.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

August 2021

2/85Danmark RundtHotelliste Danmark RundtMere end 85.399,-BestilMere information

Hotel

Hotelliste Danmark Rundt

Hotelliste Danmark Rundt

Hoteller: 02/08 – 03/08 Hotel HøjbySø Ellingebjergvej 1 4573 Højby Odsherred Tlf. 70 20 11 33 03/08 – 05/08 Frederiksdal Sinatur Hotel Frederiksdalvej 360 2800 Kongens Lyngby Tlf: 45854333 05/08 – 06/...

Rejsekalender

14/3Husum KrokusfestivalFra 495,-
28/3FødselsdagsturFra 325,-
28/3Wellness - KolobrzegFra 2.245,-
30/3Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-
31/3Fordelstur - Den store tartelet på EgholmFra 298,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo