Skip to main content

Caminoen - Leon

- Leon - Sarria

Strækningen er propfyldt med monumenter, hyggelige landsbyer og smukke landskaber. Allerede ved ankomsten til León bliver du mødt at den storslåede katedral og herfra kommer oplevelserne som perler på en  snor. En yderst varieret distance, ikke blot naturmæssigt, men også kulturelt, historisk og gastronomisk, hvilket gør netop denne strækning til den mest interessante på ruten.

Søg rejse

Dagsprogram

 • 1.dag - Ankomst
  Vi lander med fly i Madrid og tager derefter Højhastighedstoget til León. Ankomst til Leon sidst på eftermiddagen. Middag i Leóns gamle bydel. Leon -
  en gamle romerske hovedby, er en af de vigtigste byer på Pilgrimsturen. Byen blev i 910 hovedstad i det kongerige, som senere blev til det Spanien vi kender i dag. Byens middelalderlige vigtighed afspejles i de mange monumenter såsom den imponerende katedral, det storslåede San Marcos samt San Isidro, hvor flere gamle konger og dronninger ligger begravet.

  2. dag - Astorga - Rabanal del Camino (21 km)
  Vi starter dagen med at tage den lokale bus til vores startby Astorga- Astorga er som León en vigtig by på Pilgrimsturen og har en række spændende seværdigheder, såsom Gaudi’s bispepalads og den smukke katedral. Allerede få kilometer efter Astorga begynder terrænet af ændre sig og bliver mere bjergrigt. På dagens vandring passeres et par hyggelige landsbyer og dagens endestation i Rabanal er en hyggelig landsby inden de næste dages bakkedes terræn begynder. Typisk camino-landsby med masser af barer, restauranter og en hyggelig pilgrimsstemning. Fælles middag i Rabanal.

  3. dag - Rabanal de Camino - Molinaseca (27 km)
  På denne vandring passeres det berømte jernkors. Før Molinaseca passeres et par hyggelige landsbyer og udsigten er flere steder betagende. Molinaseca er proppet med hyggelige og gode spisesteder, ikke bare for pilgrimme men også for de mange spanierne, der nyder byens hyggelige gader og beværtninger. Fælles middag i Molinaseca.

  4. dag - Molinaseca - Cacabelos (21 km)
  På dagens vandring passeres byen Ponferrada, med den berømte 1200-tals Tempelridderborg. Ponferrada er en stor by med over 60.000 indbyggere, som er kendt for dets store jern- og kul miner. Vi passerer El Bierzo-distriktets vinmarker frem til vores overnatningsby Cacabelos. Vinsmagning i Cacabelos. Fælles middag i Cacabelos.

  5. dag - Cacabelos - Ambasmestas (24 km)
  Vi vandrer stadig i El-Bierzo vindistriktet og vi fortsætter vandringen i Valcarce-dalen som består af små hyggelige landsbyer og slutter i byen Ambasmestas, hvor to floder løber sammen. Fælles middag i Ambasmestas.

  6. dag - Ambasmestas - O’Cebreiro (13 km)
  Dagens etape går mod den symbolske bjergtop landsby O’Cebreiro, med en smuk romansk kirke fra det 12. århundrede. Denne landsbyperle bygget i sten, med de karakteristiske gamle halm-tags huse kaldet pallozas, er en af turens højdepunkter. Etapen er en af de smukkeste strækninger, men også en af de hårdeste. Byen er ofte indhyllet i tåge men den lille sten-by er yderst charmerende. Er du heldig at komme på en klar dag er udsigten fantastisk. Fælles middag i O’Cebreiro.

  7. dag - O’Cebreiro - Tricastela (21 km)
  Efter en masse op-ad-bakke på gårsdagens etape, vil dagens etape overvejende være ned-ad-bakke. Igen vil der flere steder være en glimrende udsigt over det omkringliggende landskab. På dagens etape ses de første tørrehuse, kaldet Horreos. Du vil også bemærke, at vejret skifter lidt, da man her er underlagt vinde og nedbør fra Atlanterhavet. Navnet Triacastela betyder “tre slotte”, selvom ingen af slottene eksisterer i dag. De kalksten som blev brugt til at bygge domkirken i Santiago kom fra et stenbrud nær Triacastela. Fælles middag i Tricastela.

  8. dag - Tricastela - Sarria (18 km)
  Landskabet begynder så småt at ændre sig, da man nu vandrer mere nedad end opad - måske ganske kærkommen efter de sidste dages bakkede terræn. To veje fører til Sarria, men det anbefales at tage ruten forbi Benedikterklostret i Samos, som blev grundlagt i det 6. århundrede og er et af de ældste klostre i den vestlige verden. Herfra er der en idyllisk vandretur gennem skovene til Sarria. Fælles middag i Sarria.

  9. dag - Hjemrejse
  Vi tager afsked med Caminoen for denne gang og bliver transporteret til lufthavnen i Santiago.

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

September 2022

4/9 - se afgangstider9Caminoen - Leon
AFLYST
Hotelliste Caminoen - Leon
AFLYST
Fuldbooket, venteliste10.875,-Book på ventelisteMere information

Hotel

Hotelliste Caminoen - Leon

Hotelliste Caminoen - Leon

Vi bor på hyggelige lokale pensionater, hoteller mm, som ofte ligger centralt placeret. Når man vandrer på Caminoen flytter vi jo hver dag og nye hyggelige byer og hoteller venter på os. Alle værelser...

Rejsekalender

27/6Ærø & SydfynFra 2.995,-
28/6Haderslev & ÅrøFra 825,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
 • Rejsekatalog logo