Trollhättan | Sørens Rejser.dk
Trollhättan

Trollhättan

Hygge i Skærgården på Fallens Dagar

En af Trollhättans mest charmende sider er vandet. Inde i centrum ligger kanalen blank og stille. Trollhättan har ca. 43.000 indbygger og ligger ved Göta Älv, 70 km nordøst for Göteborg. Den meget vandrige elv har her et fald på 32 meter. Tæt derved dannes vandmasserne til Trollhättans store slusesystem. Ved vandfalds- og sluseområdet findes smukke naturområder, hvor stier fører til resten af de første sluser, der åbnede allerede i 1800-tallet. Oplev den smukke svenske natur i form af panorama kørsel, sejltur, skærgårdsøer samt den hyggelige folkefest Fallens Dagar, som er Sveriges ældste byfest

1. dag – Göteborg, Tjörn, Orust og Trollhättan
Der køres nordpå til Frederikshavn, hvor vi skal med færgen. Ombord til Göteborg serveres der morgenbuffet. Ved middagstid ankommer vi til Göteborg. Vi kører ud over de smukke øer Tjörn og Orust til Trollhättan. Vi bliver indkvarteret på Scandic Hotel Swanai, der ligger i centrum, direkte ud til Trollhättan Kanalen. Resten af dagen er der god mulighed for at opleve byen. Siden 1559 har der den 3. weekend i juli været byfest i Trollhättan, Fallens Dagar. Der er i løbet af dagen og aftenen musik og underholdning i byen, og vandfaldet bliver åbnet flere gange i løbet af dagen. Kl. 23.00 er det med belysning, en fantastisk oplevelse, når sluserne åbnes og der fosser 300.000 liter vand pr. sekund ned over fjeldet og ender i elven.

2. dag – Sejltur, sluser og smuk natur
Vi spiser morgenmad på hotellet. Herefter kan man evt. gå en tur til sluseområdet, eller besøge Saab Car Museum, der har en samling på over 120 biler hvorfra ca.70 af dem er udstillet. Over middag kører vi fra Trollhättan mod Göteborg, hvor vi sidst på eftermiddagen sejler til Frederikshavn. Vi får aftensmad ombord på færgen. Ved ankomst til Frederikshavn, kører vi direkte til vores hjembyer, med hjemkomst midt på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:

I prisen er inkluderet:
Færgeoverfarter
1 x Hotelovernatning
1 x Morgenbuffet på færgen til Göteborg
1 x Aftensmad på hotellet
1 x Morgenbuffet på hotellet
1 x Aftenbuffet på færgen til Frederikshavn
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
svenske kr.
Opsamlingsrute 5 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle DTC v/Trailervej Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)