Tag med Sørens Rejser til Ålandsøerne
Stockholm - Ålandsøerne

Stockholm - Ålandsøerne

- Nordens Venedig

Sveriges smukke hovedstad, Stockholm, består af 14 små øer/holme, som er forbundet af 56 broer og kaldes ofte “Nordens Venedig”. Her er et væld af spændende museer og attraktioner, blandt andet Djurgården, Vasamuseet og Gamla Stan med charmerende middelalderatmosfære og skueplads for blodbadet i 1520. I dag den rene idyl. Byen syder af liv og samtidig findes urørt natur inden for meget korte afstande.

De 6.500 øer rundt om i Ålands skærgård udgør et enestående miljø. Ålands eget flag og egne frimærker fortæller om den autonome særstilling, som de 25.000 indbyggere i den lille østat indtager. Det officielle sprog er svensk, hvilket er en af de ting, som minder om det geografiske og det historiske fællesskab med Sverige.

1. dag – Danmark – Göteborg – Stockholm
Turen går til Frederikshavn hvorfra vi sejler til Göteborg. Der serveres morgenbuffet ombord på færgen. Fra Göteborg tager vi videre til Stockholm, hvor vi bliver indkvarteret og spiser middag.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Drottningholms Slot og Vasa Museet
Vi tager på en skøn sejltur fra centrum til Drottningholms Slot, som er det bedst bevarede kongeslot i Sverige. Slottet er fra 1600-tallet og ligger i en fantastisk flot slotspark. Siden 1981 har slottet været den nuværende kongefamilies bolig, men selvom de kongelige bor og færdes her til dagligt, er der alligevel adgang til noget af slottet og parken. Om eftermiddage besøger vi Vasa Museet, som nok er Sveriges mest besøgte museum. Vasas jomfrurejse varede kun i 20 minutter. Det enorme krigsskib nåede kun ud i havnen før det forliste. Der skulle gå 333 år, før Vasa igen så dagens lys igen og 95% af skibet står i dag på Vasas Museet.

Heldagstur til Ålandsøerne
Efter morgenmaden køres til Kapellskär, hvorfra vi sejler til Mariehamn på Ålandsøerne. Der venter en fantastisk smuk sejltur mellem øer og holme i Skærgården til Ålandsøerne. Vi har bussen med og tager en tur rundt på de charmerende øer. Øerne er nu selvstændige med eget parlament, sproget er svensk og valutaen Euro. Vi hører om øernes historie og har også tid på egen hånd i byen, Mariehamn. Vi sejler tilbage til Sverige. Under overfarten nyder vi en dejlig aftenbuffet.

Byrundtur
Stockholm er en fantastisk by at gå på opdagelse i. Vi tager på en byrundtur, hvor vi ser mange af de store seværdigheder Stockholm har at byde på b.la. Gamla Stans, der er Stockholms ældste bydel. Eftermiddagen er til fri rådighed.

5. dag – Stockholm – Göteborg – Danmark
På turens sidste dag følger vi hovedvej E20 til Göteborg. Vi skal med Stena Line til Frederikshavn kl. 16.00. Under overfarten nyder vi en stor ta´ selv buffet. Vi forventer at være tilbage i vores hjembyer midt på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:

I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
5 x Morgenmad
5 x Aftensmad
1 x Entré til Drottingholms Slot
1 x Entré til Vasa-Museet
1 x Sejltur til Ålandsørene
1 x Sejltur til Drottingholm Slot
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Svenske kr. og Euro til brug på Åland.
Opsamlingsrute 5 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle DTC v/Trailervej Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)