Tag med Sørens Rejser til Ålandsøerne
Sørens Rejser
Stockholm - Ålandsøerne

Stockholm - Ålandsøerne

Nordens Venedig

Ålandsøerne i Sverige bliver kaldt Nordens Venedig. Sørens Rejser tilbyder selvfølgelig busrejser til Ålandsøerne. Turen byder på mange spændende oplevelser i denne smukke natur. Vi skal bl.a. se Vasamusset, Drottingsholms slot og Djurgården. Tag med Sørens Rejser til Ålandsøerne.

Sveriges smukke hovedstad, Stockholm, består af 14 små øer/holme, er forbundet af 56 broer og kaldes ofte “Nordens Venedig”. Her er et væld af spændende museer og attraktioner, blandt andet Djurgården, Vasamuseet og Gamla Stan med charmerende middelalderatmosfære og skueplads for blodbadet i 1520 – i dag den rene idyl med smukke hus facader. Byen syder af liv og samtidig findes urørt natur inden for meget korte afstande. De 6.500 øer rundt om i Ålands skærgård udgør et enestående miljø. Ålands eget flag og egne frimærker fortæller om den autonome særstilling, som de 25.000 indbyggere i den lille østat indtager. Det officielle sprog er svensk, hvilket er en af de ting, som minder om det geografiske og det historiske fællesskab med Sverige.

1. dag – Afrejse til Stockholm
Turen går til Frederikshavn hvorfra vi sejler til Göteborg. Der ser-vers morgenbuffet ombord på færgen. Fra Göteborg fortsætter vi videre til hovedstaden Stockholm. Ankomst først på aftenen, indkvartering på hotellet og middag.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Drottningholms Slot og Vasa Museet
Vi besøger Drottningholms Slot som ligger uden for Stockholm, og er det bedst bevarede kongeslot i Sverige. Slottet er fra 1600-tallet og ligger i en fantastisk flot slotspark. Siden 1981 har slottet været den nuværende kongefamilies bolig, men selvom de kongelige bor og færdes her til dagligt, er der alligevel adgang til noget af slottet og parken. Om eftermiddage besøger vi Vasa Museet, som nok er Sveriges mest berømte og besøgte museum. Vasas jomfrurejse varede kun i 20 minutter. Det enorme krigsskib nåede kun ud i havnen en august aften i år 1628 før det forliste. Der skulle gå 333 år, før Vasa igen så dagens lys og 95 % af skibet står i dag på Vasa Museet.

Heldagstur til Ålandsøerne
Tidlig morgenmad kører vi nordpå til Grisslehamn, hvorfra vi sejler til Ålandsøerne. Der venter en fantastisk smuk sejltur mellem øer og holme i Skærgården til Ålandsøerne. Vi har bussen med og tager en tur rundt på de charmerende øer. Øerne er nu selvstændige med eget parlament, sproget er svensk og valutaen Euro. Vi hører om øernes historie og har også tid på egen hånd i byen, Mariehamn. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til Sverige. Under overfarten nyder vi en dejlig aftenbuffet.

Byrundtur
Stockholm er en fantastisk by at gå på opdagelse i, og den er fuld af overraskelser og oplevelser. Vi tager på en byrundtur, hvor vi ser mange af de store seværdigheder Stockholm har at byde på bla. Gamla Stans der er Stockholms ældste bydel. Eftermiddagen er til fri rådighed.

5. dag - Stockholm – Göteborg – Danmark
På turens sidste dag følger vi hovedvej E20 til Göteborg. Vi skal med Stena Lines færge mod Frederikshavn og under overfarten nyder vi aftensmad. Vi forventer at være tilbage i vores hjembyer sidst på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
15/07 - 19/07 2018 5 dage Få pladser
 
Pris for 5 dage: kr.  5.995,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  1.680,-

I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
5 x Aftensmad
5 x Morgenmad
1 x Entre til Drottingholms slot
1 x Entre til Vasa-Museet
1 x Sejltur til Ålandsørene
Alle nævnte udflugter og sejladser.

Valuta:
Svenske Kr. - Euro kan bruges på Åland
Opsamlingsrute 10
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Tinghallen Fremsendes
Kjellerup Parallelvej 7 Fremsendes
Silkeborg Shell, Søtorvet Fremsendes
Randers P-pladsen ved Randershallen Fremsendes
Århus Musikhuset Fremsendes
Viby P-plads ved Torv/Kirken Fremsendes
Skanderborg Banegården Fremsendes
Horsens Q8 Tanken i Lund Fremsendes
Vejle DTC Torvet Fremsendes
Harzen

23/6
8 dage

25/6
5 dage

29/6
3 dage
Ferierejser

Wellness ophold i PolenWellness Polen
Sørens Rejser

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)