Vandretur på Caminoen | Sorensrejser.dk
Caminoen - Portuguie

Caminoen - Portuguie

- Tui - Santiago

Udgangspunktet for denne tur er Tui, på grænsen mellem Portugal og Spanien. Herfra går ruten gennem det smukke og let bakkede landskab nordpå mod Santiago de Compostela. De naturmæssige højdepunkter er omkring Vigo, hvor man flere steder har en storslået udsigt over fjorden. Camino Portugues er et ideelt mix af spændende kultur, varieret og smuk natur, storby, historie,strand, bakkede skovlandskaber, floder og idylliske landsbyer. En spændende og historisk rejse, som enhver pilgrim vil nyde. Se også vores anden rejse med en vandretur på Caminoen.

1. dag - Ankomst
Afhentning i lufthavnen i Santiago og kørsel (1,5t) til hotellet i Tui. Undervejs opleves en af de berømte galisiske ’pazos’, hvor vi ser en af de typiske haver og får frokost. I Tui vil der være tid til at nyde den smukke by, den fantastiske udsigt over Miño-floden som danner grænsen mod Portugal. Har man lyst til at slå en smut ind i Portugal, kan man i Valenca opleve et af de imponerende fæstningsværker, fra de mange krige mellem Portugal og Spanien. Aften er på egen hånd.

2. dag – Tui – Redondela (22 km.)
Vi bliver transporteret de første 10 km. ud af Tui, og starter vores vandring midt i den smukke natur. Etapen er en af de smukkeste på hele Camino Portugues, hvor caminoen bevæger sig gennem smukke skove og til tider har man en storslået udsigt over de smukke Rias Bajas-fjorde. Særligt er strækningen gennem Valle de Rio Louro kendt som er en af de mest idylliske strækninger på samtlige caminoer. Fælles aftensmad.

3. dag – Redondela – Pontevedra (18 km)
Et par steder undervejs på denne etape, har man en storslået udsigt over Vigo-fjorden. På en klar dag, kan man se Islas Cies helt ude i horisonten. Er du til østers passeres byen Arcade, som er kendt for sine kvalitetsøsters. Da det er en forholdsvis kort etape, kunne man gå lidt senere afsted, og få tidspunktet til at passe med et par østers til forret, på en café i byen. Selvfølgelig med et glas af den lokale Albariñohvidvin til. Det er en smuk og ganske afvekslende etape, som ender i byen Pontevedra. Byen har en hyggelig gammel bymidte og masser af historiske bygninger. Ikke mindst er byen kendt for sine mange torve og pladser, hvor det er oplagt at nyde atmosfæren efter en dags vandring. Fælles aftensmad.

4. dag – Pontevedra - Caldas de Reys (21 km)
Efter at have nydt Pontevedra’s atmosfærefyldte aftenliv, går Caminoen igen ud af en by via en bro over floden Rio Lérez. Herfra snor caminoen sig gennem en smuk dal, inden terrænet åbner sig op. En fredfyldt etape som ender i Caldas de Reys, som er kendt for sine spa-hoteller. Inden middagen prøver vi de Albariño-vine, som har gjort området så kendt. Fælles aftensmad.

5. dag – Caldas de Reys – Padrón (19 km)
Etapen går via nogle ganske fortryllende strækninger af caminoen, blandt andet over den gamle middelalderbro ved Rio Bermaña. En smuk etape hele vejen til Padrón hvor, ifølge legende, et skib lavet af sten, ankom til Galicien med de jordiske rester af Apostlen Jakob. Herfra blev de bragt til Santiago de Compostela, hvor man senere byggede en katedral på det sted hvor Sankt Jacob blev fundet.
Padrón er kendt i hele Spanien for sine små grønne peberfrugter, som selvfølgelig skal prøves. Nogle er ganske stærke og andre ikke, men det ved man ikke før man tager en bid. Fælles aftensmad

6. dag – Padrón - Santiago de Compostela (25 km)
Det er altid noget særligt at vandre ind i Santiago, uanset hvilken Camino man ankommer fra. Fra Camino Portugues kan man se katedralens tårne noget tidligere end via den franske rute - og synet er altid lige betagende. Efter ankomst har du resten af dagen til at nyde denne fantastiske by. Om eftermiddagen har vi en guided rundtur i katedralen (engelsksproget), inden en lokalguide viser os Santiago’s lækre tapas, samtidig med at vi hører om Santiago’s historie.

7. dag – Santiago de Compostela og Finisterre
Vi starter dagen med ca. en times guided rundtur i Santiagos gamle bydel. Derefter går turen i bus til Finisterre, som sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen er med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre og vi er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring. Undervejs på denne tur nyder vi en frokost i en af de smukke kystbyer. Aftenen nydes i
Santiago de Compostela. Fælles afslutningsmiddag.

8. dag – Hjemrejse
Efter morgenmaden er formiddagen på egen hånd, inden vi bliver hentet af vores bus og kører den korte tur til lufthavnen. Flyet afgår fra Santiago ca kl. 14.00 vi flyver via Frankfurt og ankommer til Billund sidst på aftenen, hvorfra bussen vil køre det sidste stykke hjem.
Afrejse/hjemkomst:
25/09 - 02/10 2020 8 dage Ring
 
Pris for 8 dage: kr.  11.375,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  1.650,-

I prisen er inkluderet:
Bustransport til/fra Billund Lufthavn
Flybilletter tur/retur
7 x Overnatninger
7 x Morgenmad
1 x Frokost, inkl. lokale drikkevarer
5 x Aftensmad, inkl. lokale drikkevarer
Lokal Bustransport
Bagagetransport mellem hotellerne (Én enhed
a maks. 20 kg)
Finisterre-dagstur med guide
Guidet rundtur i Santiago - besøg i Katedralen
1 x Tapassmagning
1 x Vinsmagning
1 guidebog pr. booket værelse, med hotelkort
samt diverse informationer
Dansk turhjælper

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Randers Gasværksgrunden Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg Ansvej 98 Fr*
Billund Lufthavnen Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)