Skip to main content

Caminoen - Portugues

Tui - Santiago
Udgangspunktet for denne tur er Tui, på grænsen mellem Portugal og Spanien. Herfra går ruten gennem det smukke og let bakkede landskab nordpå mod Santiago de Compostela. De naturmæssige højdepunkter er omkring Vigo, hvor man flere steder har en storslået udsigt over fjorden. Camino Portugues er et ideelt mix af spændende kultur, varieret og smuk natur, storby, historie, strand, bakkede skovlandskaber, floder og idylliske landsbyer. En spændende og historisk rejse, som enhver pilgrim vil nyde. Se også vores anden rejse med en vandretur på Caminoen.

1. dag - Ankomst
Afhentning i lufthavnen i Santiago og kørsel (1,5 time) til hotellet i Tui. Fælles middag om aftenen.

2. - 7. dag
På denne tur går vi fra Tui til Santiago - en gåtur på ca. 100 km. Vi kommer bl.a. igennem byerne Redondela, Pontevedra, Caldas de Reys, Padrón samt Santiago de Compostela. Bestil folder på tlf.: 8688 1817  

8. dag – Hjemrejse
Efter morgenmaden er formiddagen på egen hånd, inden vi bliver hentet af vores bus og kører den korte tur til lufthavnen. Vi er i Billund sidst på aftenen, hvorfra bussen vil køre det sidste stykke hjem.

 

Søg rejse

Dagsprogram

  • 1.dag - Ankomst
    Afhentning i lufthavnen i Santiago og kørsel (1,5t) til hotellet i Tui. Undervejs opleves en af de berømte galisiske ’pazos’, hvor vi ser en af de typiske haver og får frokost. I Tui vil der være tid til at nyde den smukke by, den fantastiske udsigt over Miño-floden som danner grænsen mod Portugal. Har man lyst til at slå en smut ind i Portugal, kan man i Valenca opleve et af de imponerende fæstningsværker, fra de mange krige mellem Portugal og Spanien. Aften er på egen hånd.

    2. dag – Tui – Redondela (22 km.)
    Vi bliver transporteret de første 10 km. ud af Tui, og starter vores vandring midt i den smukke natur. Etapen er en af de smukkeste på hele Camino Portugues, hvor caminoen bevæger sig gennem smukke skove og til tider har man en storslået udsigt over de smukke Rias Bajas-fjorde. Særligt er strækningen gennem Valle de Rio Louro kendt som er en af de mest idylliske strækninger på samtlige caminoer. Fælles aftensmad.

    3. dag – Redondela – Pontevedra (18 km)
    Et par steder undervejs på denne etape, har man en storslået udsigt over Vigo-fjorden. På en klar dag, kan man se Islas Cies helt ude i horisonten. Er du til østers passeres byen Arcade, som er kendt for sine kvalitetsøsters. Da det er en forholdsvis kort etape, kunne man gå lidt senere afsted, og få tidspunktet til at passe med et par østers til forret, på en café i byen. Selvfølgelig med et glas af den lokale Albariñohvidvin til.

    Det er en smuk og ganske afvekslende etape, som ender i byen Pontevedra. Byen har en hyggelig gammel bymidte og masser af historiske bygninger. Ikke mindst er byen kendt for sine mange torve og pladser, hvor det er oplagt at nyde atmosfæren efter en dags vandring. Fælles aftensmad.

    4. dag – Pontevedra - Caldas de Reys (21 km)
    Efter at have nydt Pontevedra’s atmosfærefyldte aftenliv, går Caminoen igen ud af en by via en bro over floden Rio Lérez. Herfra snor caminoen sig gennem en smuk dal, inden terrænet åbner sig op. En fredfyldt etape som ender i Caldas de Reys, som er kendt for sine spa-hoteller. Inden middagen prøver vi de Albariño-vine, som har gjort området så kendt. Fælles aftensmad.

    5. dag – Caldas de Reys – Padrón (19 km)
    Etapen går via nogle ganske fortryllende strækninger af caminoen, blandt andet over den gamle middelalderbro ved Rio Bermaña. En smuk etape hele vejen til Padrón hvor, ifølge legende, et skib lavet af sten, ankom til Galicien med de jordiske rester af Apostlen Jakob. Herfra blev de bragt til Santiago de Compostela, hvor man senere byggede en katedral på det sted hvor Sankt Jacob blev fundet. Padrón er kendt i hele Spanien for sine små grønne peberfrugter, som selvfølgelig skal prøves. Nogle er ganske stærke og andre ikke, men det ved man ikke før man tager en bid. Fælles aftensmad.

    6. dag – Padrón - Santiago de Compostela (25 km)
    Det er altid noget særligt at vandre ind i Santiago, uanset hvilken Camino man ankommer fra. Fra Camino Portugues kan man se katedralens tårne noget tidligere end via den franske rute - og synet er altid lige betagende. Efter ankomst har du resten af dagen til at nyde denne fantastiske by. Om eftermiddagen har vi en guidet rundtur i katedralen (engelsksproget), inden en lokalguide viser os Santiago’s lækre tapas, samtidig med at vi hører om Santiago’s historie

    7. dag – Santiago de Compostela og Finisterre
    Vi starter dagen med ca. en times guided rundtur i Santiagos gamle bydel. Derefter går turen i bus til Finisterre, som sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen er med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre og vi er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring. Undervejs på denne tur nyder vi en frokost i en af de smukke kystbyer. Aftenen nydes i Santiago de Compostela. Fælles afslutningsmiddag.

    8. dag – Hjemrejse
    Efter morgenmaden er formiddagen på egen hånd, inden vi bliver hentet af vores bus og kører den korte tur til lufthavnen. Flyet afgår fra Santiago ca kl. 14.00 vi flyver via Frankfurt og ankommer til Billund sidst på aftenen, hvorfra bussen vil køre det sidste stykke hjem.

Kort

Rejsekalender

19/4Porto Santo - Rejsen for krop & sjælFra 7.795,-
23/4REGAN VestFra 795,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo