Rom | Sørens Rejser.dk
Rom

Rom

Den evige stad

Ingen anden by i verden har samme charme som Rom, med sine ruiner fra antikken, paladser fra renæssancen, springvand fra barokken og samtidig romerne med deres stilige tøj fra nutiden. Klimaet er mildt og mulighederne er mange, hvad enten det skal være kunst, kulinariske specialiteter eller indkøb, vil byen kunne begejstre.

7. september – Danmark – Rom
Efter opsamling flyver vi direkte med SAS fra Århus Lufthavn til Rom. Her­efter kører vi direkte til hotellet. Sidst på eftermiddagen bliver vi indkvarteret på vores hotel i Rom.

8. september – Octavias Portico – Tiberen – Circus Maximus
Vi starter udforskningen af Rom efter morgenmaden. Vi skal opleve Octavias Portico. Bygningen er opført af Kejser Augustus. Herefter kommer vi forbi teateret ”Marcellus”. Da teatret var nyt, kunne det rumme 13.000 tilskuere. Vi går over Roms ældste bro, Ponte Fabricio. Vi har nu krydset floden, Tiberen og står på øen af samme navn. Vi giver os tid til at nyde denne hyggelige ø, før vi igen går tilbage til ”hovedlandet”. Vi skal opleve ”sandhedens mund”, historien går på at man vil miste hånden, hvis man placerer den i den udskårne mund og samtidig fortæller en løgn. Kort herfra kommer vi til histo­riens største fuldførte stadionanlæg, Circus Maximus. Anlægget kunne rumme op til 300.000 tilskuere. Banen var primært en væddeløbsbane, hvor der kunne deltage op til 12 stridsvogne på den 600 meter lange bane. Vi fortsætter til Trastevere. Bydelen er et af de mest stemningsfulde i Rom med sine utallige smalle gader, hyggelige pladser og mange kirker. Herefter kan man følge rejselederen tilbage til hotellet, eller se mere af bydelen på egen hånd.

9. september – Vatikanmuseet – Peterskirken – Spanske Trappe
Efter morgenmaden tager vi metroen til Vatikanstaten. Vatikanmu­se­et rummer nogle af den vestlige verdens mest betydningsfulde kunst­værker fra antikken til vore dage. Omgivelserne er storslåede med højloftede sale og gallerier, der alle er rigt udsmykket med mar­mor og smukke fresker. Et af de mange højdepunkter er besøget i Pavens private bedekammer. Fra Vatikanmuseet fortsættes direkte ind i Peterskirken. I kirkens indre bydes der på imponerende værker af nogle af verdens største kunstnere gennem tiderne. Udenfor på Peterspladsen, kan man se Schweizergarden og Berninis kolonnade og beundre Michelangelos fantastiske kuppel. Vi fortsætter til Fontana di Trevi/Trevifontænen. Trevifontænen er den største og mest imponerende af Roms mange barokke fon­tæner. Her skal man endelig huske at kaste en mønt over skulderen og ned i fontænen, så er man sikret et gensyn med byen. Herfra er der ikke så langt til Den Spanske Trappe med sine 138 trin. Trappen er tænkt som en adgangsvej fra pladsen Piazza di Spagna til kirken Trinita dei Monti, men den blev hurtigt et tilløbsstykke for folkeliv. Nu er den da også mest kendt som et af Roms største samlings­punkter for både turister og romere.

10. september – Piazza Venezia – Colosseum
Afgang fra hotel til fods til Piazza Venezia. Herfra begynder indtagel­sen af Rom ved at bestige Capitol ad Michelangelos berømte trappe, nøjagtig som Karl V gjorde det i 1536. På toppen af højen ligger Roms rådhus og midt på den smukke plads, der ligeledes er Michelangelos værk, står en kopi af den kendte rytterstatue på Marcus Aurelius. Går man bag om rådhuset åbner der sig en betagende udsigt over Forum Romanum, som vi slentrer igennem, mens der fortælles hårrejsende historier fra antikkens blodige liv. Herefter fortsætter vi til Colosseum, hvor vi genoplever følelsen af hvad Colosseum engang blev anvendt til.

11. september – Rom – Danmark
Vi får morgenmad på hotellet og flyver fra Rom med SAS direkte til København. Vi kører med bus hjem til vores hjembyer.
Afrejse/hjemkomst:
07/09 - 11/09 2019 5 dage Udsolgt
 
Pris for 5 dage: kr.  7.995,-
Tillæg for enketværelse: kr.  2.270,-

Bemærk:
Rejselederen vil på turen komme med forslag til spisesteder.

I prisen er inkluderet:
Bus til/fra lufthavne
Fly til og fra Rom med SAS - inkl. 20 kg. bagage pr. pers. + 8 kg. håndbagage
4 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
Entré til Colosseum
Entré til Vatikanmuseet
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Vi anbefaler Visa Dankort / Mastercard
Opsamlingsrute 5 2019
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)