Flodkrydstogt Donau | Sørens Rejser.dk
Flodkrydstogt Donau

Flodkrydstogt Donau

På Donau og Rhinen

Naturen, omgivelserne, de spændende byer, de storslåede landskaber og de hyggelige stunder ombord, danner de perfekte rammer for en vidunderlig og afslappende ferie. En stor del af sejladsen foregår i de lyse timer, så du kan nyde landskabet flyde stille forbi. På denne rejse skal vi også opleve fantastiske André Rieu i Maastricht med sit Johann Strauss Orkester. Koncerten finder sted på én af de mest romantiske pladser, Vrijthof, i Holland, som omdannes til en kæmpe Open Air-koncert.

Wien – Melk – Passau – Regensburg – Riedensburg – Nürnberg – Bamberg – Schweinfurth – Wetheim – Frankfurt – Köln – Amsterdam

1. dag – Billund – Wien
Vi kører med bus til Billund Lufthavn, hvorefter vi med et enkelt stop under­vejs, flyver til Wien. Vores rejseleder sørger for, at vi, med bus, kommer ned til havnen i Wien, hvor MS Leonora venter os. Vi går ombord og efter check-in, serveres en velkomstdrink og canapè i salonen.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Melk
I løbet af formiddag­en ankommer vi til klosterbyen Melk. Langs Donau findes mange imponerende og historiske bygningsværker, og Melk sætter, med sit fantastiske kloster, sit helt eget præg på denne skønne rute. ”Stift Melk” er navnet på det historiske benediktinerkloster i den østrigske by Melk i delstaten Niederösterreich. Det er et af verdens mest berømte klostre.

Passau
Passau, byen hvor de tre floder, Donau, Inn og Ilz flyder sammen, indbyder til storslåede oplevelser inden for kunst, arkitektur, mad og drikke samt shopping. Maleriske stræder, smukke pladser og elegante gågader præger bybilledet.

Regensburg og Riedenburg
Regensburg er den by i Tyskland, der har flest værtshuse pr. ind­bygger, og er på den måde en nydelse. Over middag, sejler vi videre til Riedenburg, der er en by i Landkreis Kelheim i Regie­rungsbezirk Niederbayern i den tyske delstat Bayern. Den ligger i Naturpark Altmühltal ved foden af Schloss Rosenburg.

Nürnberg
Byen har meget at byde på for nutidens turister. Oplev det genopbyggede Nürnberg Slot og byens verdensberømte honningkager fra Hauptmarkt-torve.

Bamberg
I lighed med Rom, ligger Bamberg på syv høje. Disse er dog af den frodige og grønne bayerske slags. Her finder du alle typer arkitek­tur. Nyd at gå på opdagelse i de brostensbelagte gader, med mas­ser af shopping og museer samt ni forskellige bryggerier.

Schweinfurt
Dagen foregår i oldtidsbyen Schweinfurt. Byens oprindelse strækker sig helt tilbage til år 740 og gik dengang under navnet ”Suinfurde”. Under 2. Verdenskrig blev byen bombet ikke mindre end 22 gange, og blev under en større operation kaldet ”point blank”.

Wertheim
Vi sejler videre til den romantiske middelalderlandsby Wertheim, hvor vi har tid til en byvandring, som bl.a. fører os forbi markeds­pladsen, den adelige Familie Löwenstein-Wertheim-Rosenbergs hjem og byens englespringvand.

Frankfurt
Turen går nu til en af Tysklands vigtigste finansbyer, Frankfurt. Indtil 1866 var byen en fri rigsstad og fungerede i perioder, som Tysklands hovedstad. Skyskraberne i Bankenviertel er hovedsæderne for en række store banker, og de giver byen et udseende, der minder meget om de amerikanske storbyer. Byen huser nogle af de højeste huse i EU: Commerzbank-Tower og Messeturm.

Köln og André Rieu i Maastricht
Köln er Rhinlandets økonomiske og kulturelle hovedstad, og er kendt for den gotiske katedral, Kölnerdomen. I dag støder Sørens Rejsers bus til og hen ad eftermiddagen kører vi til Maastricht. I den smukke by, skal vi opleve André Rieu på hjemmebane i en storslåede Open Air-koncert på pladsen Vrijthof. André Rieu er verdenskendt for sit smukke violinspil. “An der schönen blauen Donau” kan vi nu nynne med på og se tilbage på vores tur. Efter koncerten kører vi mod Rhinen, og tilbage til MS Leonora.

Amsterdam
Vi kommer til verdensbyen Amsterdam. Byen er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, og det giver den sin helt egen karakter og charme. Den bedste måde at opleve Amsterdam på, er til vands. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat, i henhold til husets bredde ud mod kanalen.

12. dag – Hjemrejse
Vi spiser morgenmad ombord, pakker bussen og siger farvel og tak til skib og besætningen for en dejlig rejse. Vi kører med passende pauser undervejs hjemad og forventer at være tilbage i Danmark sidst på aftenen.

Livet ombord:
Atmosfæren ombord er afslappet, og det anbefales at man medbringer afslappet tøj og en varm jakke eller trøje for kølige sommer­aftener. Der henstilles til at herrerne bærer lange benklæder til middag. Til kaptajnens middag anbefales jakkesæt og/eller pænt tøj.
Afrejse/hjemkomst:
05/07 - 16/07 2019 12 dage Udsolgt
 
Pris for 12 dage: kr.  14.995,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  5.000,-
Tillæg for kahyt på mellemste dæk pr. person: kr.  1.400,-
dæk pr person: kr.  1.800,-

Bemærk:
Drikkepenge om bord. Kutymen er ca. 7 euro per person pr. dag.

Ændringer af rute samt tider kan forekomme grundet vandstande og trafik på floderne.

I prisen er inkluderet:
Fly Billund til Wien
11 x Overnatning på MS Leonora
11 x Morgenmad
10 x Frokost
11 x Aftensmad inkl. kaptajnens gallamiddag
Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Velkomstdrink
Billet til Andre Rieu - blok B1/B3
Udflugter ifølge programmet
Alle afgifter, lokalskatter mm.
Transport i 4-stjernet bus
Transfer til/fra lufthavne

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 5 2019
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)