Flodkrydstogt Donau | Sørens Rejser.dk
Flodkrydstogt Donau

Flodkrydstogt Donau

Stemningsrig tur på vandet

Vi skal opleve smukke landskaber og hyggelige byer, der ligger langs floden Donau. Turen går gennem 5 lande og 4 hovedstæder. Vi starter i Beograd og slutter i Wien, dog med en lille afstikker østpå, for at opleve den berømte passage Jernporten på grænsen mellem Serbien og Rumænien. Turen skal opleves, ses og mærkes. Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med gode oplevelser.

Beograd - Donji Milanovac - Novi Sad - Vukovar - Mohács - Budapest - Bratislava - Wien

1. dag – Check-in på skibet - Beograd
Vi flyver fra Billund via Frankfurt til Beograd. Herfra med bus til skibet. Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen. Her vil praktiske informationer ombord blive gennemgået, inden vi spiser velkomstmiddag.

2. dag – Beograd
Efter morgenmaden skal vi på en spændende rundtur i Beograd med bus og til fods. Beograd er forhenværende hovedstad i det tidligere Jugoslavien, og i dag hovedstad i republikken Serbien. Skibet lægger til foran Kalemegdan fæstningen i gåafstand til centrum. Eftermiddagen er til fri rådighed

3. dag – Sejlads ved Jernporten og Donji Milanovac
På turen i dag passere vi det sted på den berømte Donauflod, hvor strømmen er tvunget ind i en smal kanal mellem næsten lodrette klipper, som består af Karpaterne på den ene bred og Balkanbjergene på den anden. Stille glider vi henover en forsvunden verden. Byer der engang myldrede med liv, er nu evigt begravet under Donau. Donji Milanovac er en lille by i Jernporten, der har spillet en stor rolle i navigationen på Donau på en strækning, der var både farlig og meget anstrengende i gamle dage.

4. dag – Novi Sad
Novi Sad, Serbiens næststørste by var engang Serbiens kulturcentrum, men i dag mødes to kulturer her, nemlig den serbiske og ungarske, hvilket skaber et meget farverigt bybillede. Oplev den spændende gamle bydel med den store centrale Frihedsplads, det smukke rådhus samt byens ældste gade, Zmaj Jovina. Til middag køres til landsbyen Vojvodina, hvor vi spiser frokost bestående af lokale retter.

5. dag – Vukovar
Vukovar er en lille by i det østlige Kroatien, ved grænsen til nabolandet Serbien. I byen løber floden Vuka sammen med Donau. Vukovar var en statelig by med flotte bygninger fra den habsburgske periode. Under krigen i 1992 kom den til at spille en dramatisk rolle og blev delvist ødelagt, men det er stadig muligt at nyde mange af de skønne historiske bygninger og fornemme fortidens storhed. Vi skal se byens gamle kloster, og gå på opdagelse i de små hyggelige gader.

6. dag – Mohács
Den lille idyllisk by i det sydlige Ungarn, men med en voldsom historie. Slaget ved Mohács i 1526 ændrede verdenshistorien. Osmannerne fra Tyrkiet væltede ind over Europa, der forsøgte at stoppe dem ved Mohács, men tabte slaget. Det førte til muslimsk besættelse af store dele af Europa i flere århundreder, før Habsburgerne endeligt fik fordrevet tyrkerne. I dag er Mohács og Ungarsk landsbyidyl. Vi kører herfra i bus til den historiske by Pecs, hvor vi skal opleve en kirkekoncert.

7. dag – Budapest
Vi ankommer tidlig til Budapest. Efter morgenmaden tager vi med bus på byrundtur til nogle af byens seværdigheder. Turen bringer os forbi Skt. Stefan-kirken, Operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer. Vi skal også besøge Buda-siden med Fiskerbastionen.

8. dag – Budapest
Dagen nydes på egen hånd i Budapest. Har du mod på et lille eventyr, kan vi anbefale et af Budapests mange kurbade. Gellertbadet er det mest berømte og populært blandt turister. Budapest er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og imponerer med et væld af historiske monumenter, som er klar til at blive udforsket.

9. dag – Bratislava
Bratislava breder sig på begge sider af floden Donau. Byen ligger kun 60 kilometer fra Østrigs hovedstad Wien, og dermed er de to af Europas geografisk tættest beliggende hovedstæder. Byens hjerte er den hyggelige gamle bydel, Staré Mesto. Her findes utrolig kønne huse, kirker og fine palæer. Vi tager med byens berømte sightseeingtog, Oldtimer, gennem byen og op på bakken, hvor slottet ligger med smuk udsigt over byen og floden. Efter køreturen spadserer vi gennem den mindre kuperede gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping. Dagen byder også på vinsmagning ombord på skibet.

10. dag – Wien
Bag denne pulserende hovedstad ligger en stor fortid, og atmosfæren afslører, at Wien bare er vidunderlig, helt ned til mindste brosten. Byen er fyldt med kreativitet, som udmunder i smuk arkitektur og kunst, hvorend man kigger hen. Vi tager på byrundtur til fods i centrum. Eftermiddagen er til fri afbenyttelse.

11. dag – Wien – Hjemrejse
Efter morgenmaden checker vi ud fra vores kahytter. Formiddagen er til afslapning på skibet. Vi får frokost på skibet, inden vi tager på udflugt til Schönbrunn-slottet, som er den østrigsk-ungarske kejserfamilie tidligere sommerresidens. Sidst på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Billund via Frankfurt.
Afrejse/hjemkomst:

Bemærk:
Ændringer af rute samt tider, kan forekomme, grundet vandstand.

I prisen er inkluderet:
Transfer til og fra Billund
Flybilletter t/r
Transfer lufthavn-skib t/r
Velkomstdrink på skibet
10 x Overnatninger på Main dæk
10 x Morgenmad
10 x Frokost
10 x Aftensmad
2 glas vin/øl/vand til frokost og aftensmad
Vinsmagning ombord på skibet
Kirkekoncert
Togtur i Bratislava
Drikkepenge til Skibets besætning ca. 500 kr. pr. pers
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 5 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle DTC v/Trailervej Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)