Rejse til Nordkap 2018
Nordkap

Nordkap

- Uforglemmelig Nordkaptur med bus og fly

Tag med Sørens Rejser på en rejse til Nordkap. En bustur til Nordkap indeholder masser af uforglemmelige oplevelser, som midnatssolen, Lofoten og de mange flotte dale gennem Norge. Rejsen er med bus op gennem det smukke land, hvor vi virkelige kommer til at se den enestående natur. Rejsen indeholder bl.a. ture til Ålesund, Atlanterhavsvejen og meget mere. Tag med Sørens Rejser til Nordkap, det bliver en uforglemmelig busrejse med mange nye minder.

I 2018 byder Sørens Rejser igen på den perfekte Nordkaptur, hvor vi skal opleve det bedste af Norges vestkyst, billedskønne Lofoten og turens højdepunkt – Nordkap. Turen gennemføres i Sørens Rejsers egen bus hele vejen nordpå gennem Norge, inden turen afsluttes med fly fra Alta i Nordnorge retur til København. Dette giver mulighed for at få endnu flere oplevelser i denne spændende del af Norge, og samtidig spare på den afsluttende transporttid retur mod Danmark.


UDFLUGTER & OPLEVELSER

1. dag Midtjylland – Hirtshals (ca. 170 km)
Vi lægger fra land i Hirtshals om aftenen, og sejler via Stavanger til Bergen med Fjordlines moderne færge. Inden afrejsen, nyder vi aftensmaden på en nordjysk restaurant. Sejlturen er en spektakulær og særdeles smuk tur, hvor man om morgenen slår øjnene op til et fantastisk syn ved den norske skærgård, hvor vi nyde morgenmaden ombord på båden.


2. dag Bergen – Sogndal (ca. 240 km)
Efter morgenmaden nydes udsigten under formiddagens sejlads i den norske skærgård, inden bussen kører fra borde til middag. Fra Bergen køres igennem det frodige norske fjordlandskab til den første overnatning på vores hotel i Sogndal der ligger lige i vandkanten af Sognefjorden.

3. dag Sogndal – Aalesund (ca. 230 km)
Dagen står på dybe Norske fjorde, stejle bjergsider og ubegrænset smuk natur. Vi kører op forbi den største isbræ på det europæiske fastland, Jostadalsbræen. Herefter følger vi den smukt beliggende motorvej E39, og tager en pause på den flotte færgeoverfart over Storfjorden, inden vi fortsætter til Ålesund. Byen er en af Norges smukkeste. Bygget i Jugendstil, med smukke huse og Atlanterhavsstemning, som man ikke oplever andre steder. Vi overnatter centralt i Aalesund.

4. dag Aalesund – Trondheim (ca. 300 km)
Vejen fra Ålesund til Trondheim byder på noget af det mest fascinerende natur i Norge, her helt ude på kanten af Atlanterhavet. Vi følger det nordvestlige Fjord Norges vartegn: En af de smukkeste og mest dramatiske vejstrækninger i verden - Atlanterhavsvejen, der er blevet kåret til århundredes bygningsværk i Norge mellem 1905-2005. Vi overnatter i Trondheim.

5. dag Trondheim – Mo I Rana (ca. 475 km)
Vi starter dagen med besøg i den imponerende Nidaros Domkirke. Dagens mål er byen Mo I Rana – Nordnorges kulturhovedstad. Turen følger hovedvej E6 langs de brusende elve. Undervejs bliver der fotostops ved det smukke Laksforsen vandfald. Aftensmad og overnatning i Mo i Rana.


6. dag Mo I Rana – Svolvær (ca. 465 km)
Efter morgenmaden, fortsætter vi nordpå, og gør et stop nord for Mo I Rana, hvor vi krydser Polarcirklen. Vi hopper samlet over cirklen, inden vi skåler i et glas champagne. Så snart polarcirklen er passeret, er vi i midnatssolens rige, og vi vil opleve, hvordan dagene bliver længere. På Lofoten har vi mulighed for at opleve midnatssolens lune, og forstå hvorfor området i mange årtier har tiltrukket alverdens kunstnere. Naturligvis skal vi også opleve den særlige natur, der har gjort Lofoten verdensberømt med strande, forrevne fjelde og små fiskerlejer.

7. dag Svolvær – Tromsø(ca. 420 km)
Der holdes flere stop til at nyde udsigten fra de mange panoramapunkter vi passere. Vi oplever nogle af de charmerende fiskerlejer, der er bygget på pæle ud over havet eller på de små klippeøer. Ved ankomsten til Tromsø starter vi med et besøg på Tromsøs berømte Polarmuseet, som formidler historien om norsk fangst, og polarekspeditioner. Museet åbnede den 18. juni 1978, nøjagtig 50 år efter at Roald Amundsen drog ud på sin sidsteekspedition.

8. dag Tromsø – Honningsvåg (ca. 500 km)
Vi forlader Tromsø, forbi den flotte Ishavskatedralen, og følger hovedvejen E6 nordpå, langs det dramatiske kystlandskab. Vi forlader det norske fastland gennem den 7 km lange Nordkapptunnel, der regnes som Europas længste undersøiske vejtunnel. Aftensmaden nyder på hotellet i Honningsvåg, hvor der overnattes de kommende to nætter.

9. dag Honningsvåg - Nordkap (ca. 70 km)
Vi nyder formiddagen i Honningsvåg, og kører en tur ud til det barske klippelandskab, med sine små fiskebyer. Om eftermiddagen kører vi tidligt op på selve Nordkapklippen, hvor vi spiser aftensmad i Europas nordligste restaurant; ”Kompasset”. Den 307 m høje Nordkap-klippe, der stiger næsten lodret op fra Ishavet, er turens absolutte højdepunkt i bogstaveligste forstand og samtidig Europas nordligste punkt. Nordkaphallen er et moderne turistcenter, delvis sprængt ind i klippen. Her findes souvenirbutikker, restauranter, biograf samt udsigtsterrasse. Efter denne unikke oplevelse på Nordkap, køres retur tilbage til hotellet i Honningsvåg.

10. dag Honningsvåg – Alta (ca. 200 km)
Der bliver mulighed at sove længe, efter en forhåbentlig uforglemmelig aften på Nordkapklippen, inden turen sydpå mod Danmark starter. Dagens etape slutter på det hyggelige Thon Hotel Alta, der ligger med centralt i byen. Vi nyder den sidste fælles aftensmaden i hotellets restaurant.

11. dag Alta – Midtjylland (ca. 2.600 km)
God morgenmad på hotellet i Alta. Vi har god tid til at nyde Alta by inden vi skal i lufthavnen. Vi flyver med SAS via Oslo, til Kastrup Lufthavn hvor der vil stå bus fra Sørens Rejser klar, til at køre det sidste stykke vej til hjembyerne. Forventet hjemkomst til Midtjylland sidst på aften.
Afrejse/hjemkomst:
14/06 - 24/06 2018 11 dage Udsolgt
 
Pris for 11 dage: kr.  14.995,-
Tillæg for enketvær.: kr.  3.195,-
Tillæg for udvendig enkeltkahyt.: kr.  190,-
Tillæg for udvendig dobbeltkahyt.: kr.  150,-

Bemærk:
Depositum på denne rejse udgør 2.500,- kr.
Ved tilmelding bedes fødselsdag – måned samt år oplyst.
Vejret kan variere meget, så husk en varm trøje og praktisk fodtøj.
I visse områder på turen kan der også blive brug for myggebalsam.
Husk pas samt valuta i form af norske kr. eller kreditkort.

Afbestillingsforsikring er ikke mulig på denne tur. Vi henviser til ERV (Europæisk Rejseforsikring)

I prisen er inkluderet:
Ophold i delt dobbeltværelse
10 x Morgenmad
10 x Aftensmad
Færgeoverfarter
Entré og rundvisning: Nidaros Domkirke i Trondheim
Entré: Polarmuseet i Tromsø
Nordkap-entréen og Nordkap-certifikat
Dansk rejseleder på hele turen
Buskørsel i 4-stjernet røgfri bus.
Fly: Alta – København (via Oslo)

Valuta:
Norske Kr.
Langs turen er der mange poster med en panorama udsigt Globussen i Nordkap Se de hundrevis af fjorde i Norge Oplevelser i Lofoten og Nordkap
Opsamlingsrute 10
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Tinghallen Fremsendes
Kjellerup Parallelvej 7 Fremsendes
Silkeborg Shell, Søtorvet Fremsendes
Randers P-pladsen ved Randershallen Fremsendes
Århus Musikhuset Fremsendes
Viby P-plads ved Torv/Kirken Fremsendes
Skanderborg Banegården Fremsendes
Horsens Q8 Tanken i Lund Fremsendes
Vejle DTC Torvet Fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)