Rejse til Nordkap 2020
Nordkap

Nordkap

10 dage til det arktiske Nordkap

Tag med Sørens Rejser på en uforglemmelig rejse til Nordkap. Turen indeholder masser af oplevelser som midnatssolen, Lofoten og de mange flotte dale gennem Norge. Rejsen er med bus op gennem det smukke land, hvor vi virkelige kommer til at se den enestående natur. Det bliver en uforglemmelig busrejse med mange nye minder. I 2020 byder Sørens Rejser igen på den perfekte Nordkaptur, hvor vi skal opleve det bedste af Norges vestkyst, billedskønne Lofoten og turens højdepunkt, Nordkap. Turen gennemføres i Sørens Rejsers egen bus hele vejen nordpå gennem Norge, inden turen afsluttes med fly fra Alta i Nordnorge retur til Danmark. Dette giver mulighed for at få endnu flere oplevelser i den spændende del af Norge, og samtidig spare på den afsluttende transporttid retur mod Danmark.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

1. dag – Midtjylland – Hirtshals (ca. 170 km)
Vi lægger fra land i Hirtshals om aftenen kl. 20 og sejler via Stavanger til Bergen. Inden afrejse fra Hirtshals, nyder vi aftensmaden på en nærliggende kro. Sejlturen er en spektakulær og særdeles smuk tur. Vi anbefaler, at man står op med solen, finder et roligt sted på dækket og nyder landskabet. Vi skal sejle langs kysten fra Stavanger til Bergen. En helt vidunderlig måde at starte turen på.

2. dag – Bergen – Sogndal (ca. 240 km)
Vi slår øjnene op til et fantastisk syn. Allerede kl. 06.30 ankommer vi til Stavanger, og mens vi nyder morgenmad ombord, kan vi følge med i indsejlingen. Vi bliver ombord på skibet og tager turen videre op til Bergen. En sejltur med sjæl, der har udsigt til høje majestætiske fjelde, dybe fjorde og den smukke skærgård. Kl. 12.30 går vi i land i Bergen. Herfra køres igennem det frodige norske fjordlandskab, til den første overnatning på vores hotel i Sogndal, der ligger lige i vandkanten af Sognefjorden.

3. dag – Sogndal – Aalesund (ca. 230 km)
Dagen står på dybe norske fjorde, stejle bjergsider og ubegrænset smuk natur. Vi kører op forbi den største isbræ på det europæiske fastland, Jostadalsbræen. Herefter følger vi den smukt beliggende motorvej E39, og tager en pause på den flotte færgeoverfart over Storfjorden, inden vi fortsætter til Aalesund. Vi overnatter centralt i Aalesund.

4. dag – Aalesund – Trondheim (ca. 300 km)
Vejen fra Aalesund til Trondheim byder på noget af det mest fascinerende natur i Norge, helt ude på kanten af Atlanterhavet. Vi følger det nordvestlige Fjord Norges vartegn. En af de smukkeste og mest dramatiske vejstrækninger i verden, Atlanterhavsvejen, der er blevet kåret til århundredes bygningsværk i Norge mellem 1905-2005. Vi overnatter i Trondheim.

5. dag – Trondheim – Mo I Rana (ca. 475 km)
Vi starter dagen med besøg i den imponerende Nidaros Domkirke. Dagens mål er byen Mo I Rana, Nordnorges kulturhovedstad. Turen følger hovedvej E6 langs de brusende elve. Undervejs bliver der fotostops ved det smukke Laksforsen vandfald. Aftensmad og overnatning i Mo i Rana.

6. dag – Mo I Rana – Lofoten (ca. 465 km)
Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå, og gør et stop nord for Mo I Rana, hvor vi krydser Polarcirklen. Så snart polarcirklen er passeret, er vi i midnatssolens rige, og vi vil opleve hvordan dagene bliver længere. Vi kører til Bodø, hvor vi skal sejle den smukke rute Bodø – Moskenes. Mens vi sejler, kan man beundre øgruppens fjelde, som rejser sig næsten lodret fra havet. Vi ankommer til den sydlige ende, og tager på en af de mest betagende køreture man finder i Norden. Undervejs skal vi opleve den særlige natur, der har gjort Lofoten verdensberømt med strande, forrevne fjelde og små fiskerlejer. Vi overnatter og spiser aftensmad i Svolvær.

7. dag – Lofoten – Tromsø (ca. 420 km)
Der holdes flere stop til at nyde udsigten fra de mange panoramapunkter vi passere. Vi oplever nogle af de charmerende fiskerlejer, der er bygget på pæle ud over havet eller på de små klippeøer. Ved ankomsten til Tromsø, starter vi med et besøg på Tromsøs berømte Polarmuseet, som formidler historien om norsk fangst og polarekspeditioner. Museet åbnede den 18. juni 1978, nøjagtig 50 år efter at Roald Amundsen drog ud på sin sidste ekspedition. Vi overnatter og spiser aftensmad centralt i Tromsø.

8. dag – Tromsø – Honningsvåg – Nordkap (ca. 500 km)
Vi forlader Tromsø, og kører forbi den flotte Ishavskatedralen, og følger hovedvejen E6 nordpå, langs det dramatiske kystlandskab. Vi forlader det norske fastland gennem den 7 km lange Nordkapptunnel, der regnes som Europas længste undersøiske vejtunnel. Aftensmaden nydes på hotellet i Honningsvåg, hvor der overnattes de kommende to nætter. Allerede i dag tager vi ud til Nordkap klippen. Den 307 m høje Nordkap-klippe, der stiger næsten lodret op fra Ishavet, er turens absolutte højdepunkt og samtidig Europas nordligste punkt.

9. dag – Honningsvåg – Nordkap (ca. 70 km)
Vi nyder formiddagen i Honningsvåg, og kører en tur ud til det barske klippelandskab, med de små fiskebyer. Om eftermiddagen kører vi tidligt op på selve Nordkapklippen, hvor vi spiser aftensmad i Europas nordligste restaurant, ”Kompasset”. Nordkaphallen er et moderne turistcenter, delvis sprængt ind i klippen. Her findes souvenirbutikker, restauranter, biograf samt udsigtsterrasse. Efter denne unikke oplevelse på Nordkap, køres retur tilbage til hotellet i Honningsvåg.

10. dag – Honningsvåg – Alta – Danmark
Vi kører til Alta Lufthavn, hvor vi vinker farvel til bussen og tager med vores rejseleder hjem til Danmark. Ruten går via Oslo, Kastrup og til Ålborg, hvor der står en bus fra Sørens Rejser klar, til at køre os det sidste stykke vej til hjembyerne.
Afrejse/hjemkomst:

Bemærk:
Alle kahytter er over bildæk samt vandlinje.
Depositum på denne rejse udgør 2.500 kr.
Ved tilmelding oplys; fødselsdag – måned samt år. Oplysninger om pakkerejseregler, se vort rejsekatalog eller hjemmeside. Vejret kan variere meget, så husk en varm trøje og prak¬tisk fodtøj. Husk pas, kreditkort samt valuta i form af Norske kr., til lommepenge, frokoster m.m. Der kan medbringes én kuffert på maks. 20 kg samt et styk håndbagage på maks. 8 kg.

For afbestillings- samt rejseforsikring anbefaler Sørens Rejser, at man kontakter ERV (Euro­pæiske Rejseforsikring) på tlf.: 33 25 25 25

I prisen er inkluderet:
Ophold i delt dobbeltværelse/kahyt
9 x Morgenmad
9 x Aftensmad
Færgeoverfart
Entré og rundvisning til Nidaros Domkirke i
Trondheim
Entré til Polarmuseet i Tromsø
Nordkap-entré samt certifikat
Dansk rejseleder på hele turen
Fly: Alta – Danmark
Transport fra lufthavn til hjemby

Valuta:
Norske Kr.
Opsamlingsrute 5 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle DTC v/Trailervej Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)