Götakanalen & Trollhättan | Sørens Rejser.dk
Götakanalen & Trollhättan

Götakanalen & Trollhättan

Imponerende natur

For alle, der elsker at opleve naturen og dyrelivet helt tæt på, er det sydlige Sverige en oplagt destination. Ikke alene er afstanden fra Danmark ganske kort, men Sydsverige har også noget af Sveriges mest indbydende natur. Her er alt fra åbne vidder, nåle- og løvskove til storslåede kyststrækninger, klipper og højtliggende udsigtspunkter.

Det var den danske Øresundstold, der gav svenskerne idéen til at grave og sprænge sig gennem landet. I 1832 var kanal­en en realitet. Kanalen har stort set mistet sin økonomiske betydning, men i dag kan man glæde os over den fantastiske sejltur gennem landskabet.


1. dag – Tage Andersen og Gunillaberg
Efter opsamling kører vi ombord på færgen, hvor der er morgenbuffet på overfarten til Göteborg. Vi kører til Bottnaryd, hvor den danske og internationalt kendte blomsterkunstner Tage Andersen i 2008 købte den lille herregård Gunillaberg i Småland. Vi besøger den fantastiske have hvor kunst, kultur, dyr og planter går op i en højere enhed. Sidst på dagen fortsætter vi til vores hotel i Skövde, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

2. dag – Sejltur på Götakanalen
Götakanalen er et af Sverige største bygningsarbejder og den for­binder de to store søer, Vänern og Vätteren. Den 190,50 km lange strækning blevet bygget på 22 år af 58.000 arbejdere – de fleste soldater, som gravede en 87 km lang kanal og byggede 58 sluser for at fuldføre en gammel svensk drøm om en vandvej gennem Sverige. En drøm, der går tilbage til den tid, hvor Skåne var en del af Danmark og danskerne kontrollerede Øresund og opkrævede høj told. Vi kører til Töreboda, hvor vi går om bord på båden og sejler til Karlsborg. Sejlturen er uden tvivl rejsens højdepunkt. Stille glider båden gennem grønne skove og gennem så smalle kanaler. Vi sejler over åbent vand og gennem en af turens to sluser. Undervejs spiser vi en let frokost om bord, og vi er fremme ved Karlsborg midt på eftermiddagen. Her holder bussen klar og kører os retur til hotellet.

3. dag – Trollhättan Kraftværk og hjemrejse
Efter morgenmaden på hotellet pakker vi bussen og kører mod Trollhättan Kraftværk og de imponerende sluser. I sluseanlægget hæves eller sænkes skibene i 4 sluser i alt 32 meter på vejen gennem Göta Älven. Fra Trollhättan køres mod Göteborg, hvor vi skal med færgen. Vi nyder den store aftensbuffet ombord, mens vi sejler ud gennem den göteborgske skærgård.
Afrejse/hjemkomst:
06/08 - 08/08 2019 3 dage Udsolgt
 
Pris for 3 dage: kr.  3.695,-
Tillæg for enketvær.: kr.  485,-

I prisen er inkluderet:
1 x Overfart Frederikshavn - Göteborg
2 x Hotelovernatninger
3 x Morgenmad
3 x Aftensmad
1 x Let frokost på Götakanalen
1 x Sejltur på Götakanalen
Entré til Gunillaberg
1 x Overfart Göteborg - Frederikshavn
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Svenske kr.
Opsamlingsrute 5 2019
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)