Götakanalen & Trollhättan | Sørens Rejser.dk
Götakanalen & Trollhättan

Götakanalen & Trollhättan

Imponerende natur

For alle, der elsker at opleve naturen, er det sydlige Sverige en oplagt destination. Ikke alene er afstanden fra Danmark ganske kort, men Sydsverige har også noget af Sveriges mest indbydende natur. Her er alt fra åbne vidder, nåle og løvskove til storslåede kyststrækninger, klipper og højtliggende udsigtspunkter.


1. dag – Trollhättan - Skövde
Efter endt opsamling kører vi nordpå til Frederikshavn. Ombord på færgen til Göteborg serveres stor morgenbuffet. Efter ankomst til Sverige kører vi nordpå. Turen går gennem den svenske skærgård, udover øen Tjørn til Trollhättan. Her åbner man hver dag, i sommermånederne, for de store sluser. Det er en fantastisk oplevelse at se 300.000 liter vand i sekundet strømmer ud i Göta Elven. Efterfølgende bliver der tid i sluseområdet, hvor skibene hæves eller sænkes i 4 sluser. Sidst på dagen fortsætter vi til vores hotel i Skövde, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

2. dag – Sejltur på Götakanalen
Götakanalen er et af Sveriges største bygningsarbejder og den forbinder de to store søer, Vänern og Vätteren. Den 190,50 km lange strækning blev bygget på 22 år af 58.000 arbejdere – de fleste soldater, som gravede en 87 km lang kanal og byggede 58 sluser, for at fuldføre en gammel svensk drøm om en vandvej gennem Sverige. En drøm, der går tilbage til den tid, hvor Skåne var en del af Danmark, og danskerne kontrollerede Øresund og opkrævede høj told. Vi kører til Karlsborg, hvor vi går om bord på båden. Vi sejler fra Karlsborg, op forbi Forsvik til Vilken. Her vender skibet og sejler tilbage til Karlsborg. Sejlturen er uden tvivl rejsens højdepunkt. Stille glider båden gennem grønne skove og smalle kanaler. Vi sejler over åbent vand og gennem en af turens to sluser. Undervejs spiser vi en let frokost om bord, og vi er fremme ved Karlsborg midt på eftermiddagen. Her holder bussen klar og kører os retur til hotellet.

3. dag – Botaniske Have
Efter morgenmaden på hotellet, pakker vi bussen og der køres mod Göteborg, hvor vi skal besøge en af Europas største botaniske haver. Her er forskellige drivhuse med alt lige fra en tropisk regnskov til Sveriges største samling af tropiske orkideer. Haven har modtaget flere priser gennem årene, og er et af de største turistmål i Västra Götaland. Haven fungerer også som forskningshave for Göteborgs Universitet. Kl.16.00 sejler vi fra Göteborg. Undervejs nydes den store aftensbuffet ombord, mens vi sejler ud gennem skærgården.
Afrejse/hjemkomst:
11/08 - 13/08 2020 3 dage Ring
 
Pris for 3 dage: kr.  3.795,-

I prisen er inkluderet:
1 x Overfart Frederikshavn - Göteborg
2 x Hotelovernatninger
3 x Morgenmad
3 x Aftensmad
1 x Let frokost på Götakanalen
1 x Sejltur på Götakanalen
1 x Entré til Botanisk Have
1 x Overfart Göteborg - Frederikshavn
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Svenske kr.
Opsamlingsrute 5 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle DTC v/Trailervej Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)