Kongeturen | Sørens Rejser.dk
Sørens Rejser
Kongeturen Vrådal - Telemark

Kongeturen Vrådal - Telemark

Enestående natur

Nordmænd og danskere er ”Brødrefolk”. Vi var forenet i 500 år, og har fælles historie og kulturarv. Man føler sig velkommen som dansker, og møder en enestående gæstfrihed i vores smukke naboland. Telemark er et eventyr af muligheder. Med sit lune og gode klima, sin vekslende og storslåede natur, inspirerende patriotisme og et mylder af spændende aktiviteter har Telemark i mere end 100 år været et ferieparadis for alle aldre. Ved bredden af Nisser, Telemarks største sø, ligger den hyggelige landsby Vrådal. Vrådal var oprindeligt et feriested for sommerturister, men efter den første stolelift blev bygget i 1960’erne har Vrådal været et helårs feriested. På skicentret i Vrådal findes en af verdens få 8 sæders stolelifte, som om sommeren kører som gondolbane. Søen Nisser, der er forbundet med sluser til Vråvatn, er en vandvej på over 60 km. Den over hundrede år gamle veteranbåd M/S Fram sejler gennem Nordeuropas højst beliggende sluser; Småstraum og Storestraum. De mange øer og ubeboede strandområder er et eldorado for sommergæster, der ønsker fred og ro. I Vrådal findes der købmand, sportsbutik, souvenirbutikker og frisør. Benyt også chancen til at se ægte, traditionsrigt håndværk på Sølvsmedetunet, der ligger ved Quality Straand Hotel og Resort. Her laves egen smykkeserie, tin- og træprodukter. På Nisseloftet på 2. etage er der jul hele året. Herfra kan du sende julekort med julenissens eget stempel.

1. dag Kjellerup - Vrådal
Der køres til færgen i Hirthals, hvor vi sejler med Fjord Line til Langesund. Vi kører gennem det smukke norske landskab forbi Skien til Vrangfoss. Her holder vi pause ved sluseanlægget som er det største i Telemarkskanalen med en løftehøjde på 23 meter fordelt på 5 slusekamre. Turen fortsætter til Vrådal, hvor vi bliver indkvarteret og derefter aftensmad.

UDLFLUGTER OG OPLEVELSER

Fyresdalstur og sejltur på Nisser
Panoramakørsel langs den meget smukke sø Fyrresvatn, en af Norges smukkeste søer, hvis vand har en helt speciel blå farve.
Vi kører ad en vej, der er sprængt ud på siden af fjeldet - her gør vi holdt og nyder den smukke udsigt og de meget særprægede fjelde, der omgiver Fyrrevang. Der fortsættes til Treungen, hvor der er frokostpause. Herefter kører vi tilbage til Vrådal via østsiden af Nisser søen. Om eftermiddagen sejler vi med båden Fram på søen Nisser, hvor vi også kommer igennem en sluse.

Telemark Rundt
En smuk køretur langs Vråvatn gennem fjeldpasset Bjønvanns­passet og ind over højfjeldet til Anne Grimdalens Minde. Her skal vi se barndomshjemmet til Norges berømte billedhugger Anne Grimdalen, en fjeldgård fra 1600-tallet, som i dag er museum med kunstgalleri. Efter besøget på Grimdalenstunet fortsætter vi ned til den charmerende landsby Dalen, som ligger 70 m over havet. Her er der et usædvanligt godt klima med mange sjældne orkidéer og andre subtropiske planter og træer. Bådene på Telemarkskanalen har endestation i Dalen. Vi gør et stop i landsbyen med mulighed for et kig på det traditionsrige Dalen Hotell - en stor træbygning opført i overdådig romantisk dragestil, som giver en nostalgisk oplevelse af turismens barndom for over 100 år siden. På hjemturen besøger vi Eidsborg Stavkirke, en lille og særpræget stavkirke fra 1200 tallet og via Morgedal tilbage til hotellet.

Panoramatur til Rjukan og Gaustablikk
På turen til Rjukan kører vi gennem adskillige landbrugs- og skovbygder, der alle ligger i meget naturskønne områder. Får, køer og geder færdes frit i området. Ved Rauland når vi op på højfjeldet mellem 1.300 og 1.700 m over havet. Heroppe bliver der færre og færre træer, og til sidst består vegetationen kun af buske. Undervejs passerer vi talrige gamle gårde i den traditionelle Telemarkstil. Nedkørslen til Rjukan fører os ad snoede veje med storslået udsigt ned i dalen og til Rjukan by. Vores første stop i Rjukan er Vemork Kraftværk. Rjukanfossen var grundlaget for Vemork, verdens største kraftværk i 1911. Kraftværket leverede strøm til Rjukan salpeterfabrikker og fra 1929 til Hydrogenfabrikken i Vemork. Under 2. Verdenskrig blev Vemork de allieredes krig­s­mål, da den tyske atomforskning skulle rammes ved at stoppe produktionen af tungt vand på Vemork. Der er arrangeret rundvisning på kraftværket og vi skal se dokumentarfilmen om “Telemarkens helte”, der deltog i sabotagerne mod tyskernes forsøg på at fremstille den første atombombe. Efter dette besøg fortsætter vi ned til Rjukan by, hvor der bliver lejlighed til at spise og evt. handle. Midt på eftermiddagen vender vi hjemover. Vi skal igen op på højfjeldet, hvor vi når en højde på 1.280 m over havet.­ På vej op ad de snoede veje, er der igen en fantastisk udsigt nedover Rjukandalen og fjeldene. Vi passerer Sydnorges højeste punkt den monumentale Gaustatop, som ligger 1.883 m over havet.

5. dag Vrådal Kristiansand
Afgang fra hotellet, hvor der køres syd på, som byder på det ægte Norge. Naturen er mangfoldig og flot med grønne enge, fiskerige vand, flotte fosser og stejle fjeldsider. Hen af eftermiddagen sejles der med hurtigfærgen til Hirtshals, undervejs nyder vi aften buffeten ombord inkl. drikkevare. Vi forventer at være hjemme sidst på aftenen.

Interesseret i denne rejse?
Denne rejse er ikke med i vores udbud på nuværende tidspunkt.

Kontakt os, hvis i er en gruppe, der er interesseret i en tur som denne, på tlf: 8688 1817.


I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
4 x Morgenmad
4 x Aftensmad
Færgeoverfarter
Entré: Anna Grimdals minde
Entré: Vemork Kraftvæk
Entré: Sejltur på Nisser
Entré: Eidsborg stavkirke
Aftensmad på færgen / hjemrejsen
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Norske Kr.
Tur til Norge Kongeturen i Norge Enestående tur til Norge
Opsamlingsrute 10
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Tinghallen Fremsendes
Kjellerup Parallelvej 7 Fremsendes
Silkeborg Shell, Søtorvet Fremsendes
Randers P-pladsen ved Randershallen Fremsendes
Århus Musikhuset Fremsendes
Viby P-plads ved Torv/Kirken Fremsendes
Skanderborg Banegården Fremsendes
Horsens Q8 Tanken i Lund Fremsendes
Vejle DTC Torvet Fremsendes
Sørens Rejser

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)