Skotland | Sørens Rejser.dk
Skotland

Skotland

Oplevelser og betagende natur

Skotland er en magisk oplevelse! Et vidtstrakt rige med åndeløst smukke landskaber, sagnomspundne slotte og borgruiner, stridende klaner og fantastiske whiskys.

Oplev en flot og varieret rundrejse i skotternes vidunderlige land - fra den gamle charmerende hovedstad Edinburgh til den økonomiske højborg Glasgow. Fra Isle of Skyes skønhed til højlandets mystik og blodige historie. Du vil føle dig velkommen, når du rejser til Skotland. Den endeløse vilde natur virker som medicin for sjælen med de store vidder, spejlblanke søer og høje bjergtinder.

1.dag – Med færgen til England
Tidlig afgang fra Danmark til Amsterdam, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen, og sejler med natfærgen over Nordsøen til Newcastle i det nordøstlige England. Aftensmad samt morgenmad ombord på færgen.

2. dag – Nordpå til Edinburgh – Velkommen til Skotland
Turen fortsætter fra Newcastle, og gennem vekslende landskaber, inden vi over middag krydser grænsen til Skotland. På ruten passerer vi grænsebyen Brewick-upon-Tweed, der har haft en omtumlet tilværelse, da byen på skift har hørt under England og Skotland. Derfra til Edinburgh, hvor vi skal tilbringe de næste 2 nætter. Vi bor på centralt beliggende hotel, i gåafstand til mange af byens seværdigheder. Vi nyder aftensmaden på hotellet..

3. dag – Edinburgh og Tattoo
I dag skal vi opleve Skotlands hovedstad Edinburgh, som også er en af verdens smukkeste byer. Man vil hurtigt føle sig hjemme i Edinburgh, hvor de mange gamle bygninger emmer af historie. Den store fascinerende park ”Princess Street Gardens”, deler byen. På den ene side har man ”Old Town” med Edinburgh Castle samt de små krogede gader. På den anden side finder man ”New Town”, der trods navnet går helt tilbage til 1700-tallet. På rundturen ser vi mange af Edinburgh seværdigheder. Der bliver tid på egen hånd til at udforske den flotte by. Middag på hotellet, før vi om aftenen skal se et af verdens mest spektakulære underholdningsbegivenheder, nemlig det berømte The Royal Edinburgh Military Tattoo, som finder sted på det smukke Edinburgh Slot.

4. dag – Det skotske højland
Efter morgenmaden forlader vi Edinburgh og sætter kursen mod højlandet, hvor vi først kommer over den smukke hængebro ved Firth of Forth fjorden. Videre gennem flotte landskaber, med alt fra bløde bakker og til mere dramatisk natur. Turen byder på maleriske småbyer samt brusende floder, før vi når frem til det smukke skotske højland. Midt i den smukke natur, ved foden af Cairngorm bjergene, ligger hotellet i Pitlochry området, hvor vi skal overnatte.

5. dag – Cairngorm National Park og Carrbridge
Denne udflugt bringer os gennem noget af Skotlands smukkeste natur, hvor lyngklædte bakker veksler med små landsbyer langs Whisky-sporet i den berømte Sprey dal. Her ligger adskillige whiskydestillerier, hvor vi besøger et af disse, og smager på den berømte Maltwhisky. Turen går stille igennem landskabet, og vi har god tid til at nyde naturen, inden vi kommer til Carrbridge, hvor vi overnatter.

6. dag – Loch Ness og Fort William
Turen går langs den Caledoniske kanal, der løber gennem adskillige søer. Området ved Great Glens rummer mange søer og kanaler, her finder vi også den berømte Loch Ness – så hav kameraet parat, hvis søuhyret Nessie skulle dukke op! Videre gennem landskabet til Urquhart Castle, beliggende på kanten af Loch Ness, som er en ruin med en meget spændende historie, blandt andet fra den skotske frihedskrig. Ankomst sidst på eftermiddagen til vores hotel i Fort William, der er beliggende ved foden af Ben Nevis – Storbritanniens højeste bjerg. Her skal vi tilbringe de næste 2 nætter.

7. dag – Isle of Sky
Denne dag tager vi ud på øen Isle of Skye, bedre kendt som den tågede ø, som vi kommer til via færgen Mallaig til Armadale. Skye er velkendt for sine bjergtagende naturscenerier og vidunderlige former for dyreliv, ikke mindst ørne, hjorte og oddere. Efter at have oplevet den naturskønne ø, nyder vi den fascinerende udsigt fra Skye Bridge på vej til fastlandet igen. Vi kører retur til Fort William, hvor aftensmaden venter os.

8. dag – Glencoe, Loch Lomond og Glasgow
Endnu en oplevelsesrig dag venter. Vi kører langs Loch Linnhe fjorden, og videre gennem ”den grædende dal” Glencoe, frem til Skotlands største sø, Loch Lomond. Langs søen med pause i byen Luss, inden vi om eftermiddagen når frem til overnatning i Glasgow området.

9. dag – Farvel til Storbritannien
Vi kører sydpå fra Glasgow midt på formiddagen, og gør stop i landsbyen Lockerbie, hvor vi besøger Dryfesdale Lodge, mindestedet for Lockerbie flykatastrofen i 1988. Først på aftenen kører vi ombord på DFDS-færgen, som bringer os tilbage til Amsterdam og det europæiske fastland. Aftensmad i færgens dejlige restaurant og overnatning ombord på færgen.

10. dag – Tilbage i Danmark
Morgenmad om bord på færgen, inden vi ankommer til Amsterdam. Derfra til Danmark og vores hjembyer, med passende pauser undervejs. Ved grænsekiosker er der mulighed for handel samt aftensmad. Forventet ankomst til vores hjembyer sidst på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
13/08 - 22/08 2020 10 dage Ring
 
Pris for 10 dage: kr.  13.875,-
Tillæg for enkelt udvendig kahyt pr. person: kr.  1.025,-
Tillæg for enketværelse: kr.  3.895,-
Tillæg for udvendig kahyt. pr. person: kr.  495,-

Bemærk:
Ved tilmelding oplys; fødselsdag – måned samt år.

I prisen er inkluderet:
7 x Hotelovernatninger
2 x Overnatninger på DFDS Færgen
9 x Morgenmad
9 x Aftensmad
Færgeoverfarter
Entré til Edinburgh Military Tattoo
Besøg på whisky destilleri
Sejltur til Isle of Skye
Alle udflugter ifølge programmet

Valuta:
Engelske pund og Euro

Hotel:
Der benyttes gode hoteller på rejsen.
Alle værelser har bad, wc, tv, telefon.
Bar og restaurant på hotellerne - de fleste har elevator.

Hotelliste fremsendes ca. 2 uger før afrejse.
Opsamlingsrute 5 2020
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Eksercerpladsen Fr*
Kjellerup Parallelvej 7 Fr*
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 Fr*
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade Fr*
Århus Musikhuset Fr*
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken Fr*
Skanderborg Banegården Fr*
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund Fr*
Vejle DTC v/Trailervej Fr*

 
*fremsendes

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)