Klassisk busrejse til Prag | Sørens Rejser
Prag

Prag

- Den gyldne stad

Tag med Sørens Rejser til Prag. Busturen til den tjekkiske hovedstad, Prag, er hyggelig og dejlig. Prag er en meget historisk og kulturel by, som byder på masser af seværdigheder, og på rejsen prøver vi selvfølgelig at se så mange som muligt. Med denne busrejse til Prag skal vi bl.a. se de historiske bygninger, sejltur på Moldau og besøge bryggeriet U Fleku.

“Den gyldne Stad” har i århundreder været et udsøgt og klassisk turistmål, oprindeligt for det bedre borgerskab, men har gennem de sidste 25 år været særdeles venlig og attraktiv for et bredt publikum. En by-ferie i Prag med Sørens Rejser er meget overskuelig. Alle seværdigheder er indenfor gåafstand, da det gamle centrum ikke er større end vores egen hovedstad. Hyggelige og romantiske gader, forgyldte tårne, tage og kirkekupler, sammen med floden Moldau’s maleriske svingende løb, og Borgens enestående panorama, kan forføre enhver. Den elegante sammensætning af arkitektoniske stilarter, gotiske tårne, palæer, jødiske synagoger, barokke kirker og klostre, forenes her i en smuk helhed. Jugendstil og den moderne arkitektur er også repræsenteret. Byen er anlagt ved Moldau floden på syv højdedrag, og har altid overrasket og inspireret digterne, malerne og fotograferne. De store komponister Mozart og Strauss blev også dybt inspireret til nogle af deres største værker i denne skønne by. Igen i år benytter vi det dejlige Botel Admiral, som er beliggende i vandkanten af floden Moldau.

1. dag – Udrejse til Prag
Tidlig afrejse fra Danmark. Vi kører med passende pauser til Tjekkiet. Vi tager den sidste etape og den flotteste strækning på ruten mod byen, hvor vi forventer at være sidst på aftenen. Vi tjekker ind på hotellet og mødes til vores første måltid i Prag i restauranten.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Det historiske borgområde og byrundtur til fods
Vi kører op til den imponerende borg, Hradcany og Sct. Veits Katedralen. Det historiske borgområde og Guldmagernes Gade skal vi selvfølgelig også se. Der bliver tid til frokost undervejs i løbet af dagen. Vi går ned mod centrum og over Prags ældste bro, Karlsbroen, som er en af de flotteste broer i verden. Om eftermiddagen koncentrerer vi os om det gamle centrum med Wenzels pladsen, Markedspladsen med Rådhuset og det berømte Astronomiske ur.

Sejltur på Moldau
At opleve Prags spektakulære udsigt fra båden er en oplevelse, du sent vil glemme. Ud over Karlsbroen, Prag Slottet, Rudolfinum, National Theatre, Dansehuset og Vyšehrad, kan du også beundre mange af de mindre kendte seværdigheder i Prag såsom Metronome på Letna, Emmaus Kloster, Agnes Kloster og Podoli. Båden passerer også gennem den ældste sluse.

Folkloreaften
En aften skal vi opleve et folkloreshow, alt imedens der serveres en 3-retters middag, inkl. øl, vand og vin i 3 timer. Vi hygger med mad og drikke, mens der er musik og underholdning på lokal maner.

Jødiske bydel
Den jødiske bydel skal opleves til fods. Bydelen opstod i 1200-tallet, men blev væsentligt forandret omkring århundrede skiftet, hvor størstedelen blev jævnet med jorden. Tilbage står i dag den gamle jødiske kirkegård, rådhuset, cermonisalen og seks synagoger.

Bryggeri besøg på U Fleku.
Bryggeriet og restauranten U Fleku er et af de mest berømte og besøgte kultur og seværdigheder som ligger dybt i Prags historie. Bryggeriet fejrede 515 års fødselsdag i 2014 og langer stadig på en god dag 2000 glas øl over disken til kunder fra hele verden. Vi skal have en frokost, smage deres bryg af ”dark beer” og en rundvisning i deres gamle haller.

5. dag – Hjemrejse
Hjemrejsen påbegyndes efter tidlig morgenmad. Ankomst til den danske grænse midt på aftenen. Derfra videre til vores hjembyer.
Afrejse/hjemkomst:
29/03 - 02/04 2018 5 dage Få pladser
23/07 - 27/07 2018 5 dage
10/09 - 14/09 2018 5 dage Udsolgt
08/10 - 12/10 2018 5 dage Ring
 
Pris for 5 dage: kr.  4.195,-
Tillæg for enketvær.: kr.  675,-

I prisen er inkluderet:
4 x Overnatninger
4 x Aftensmad
4 x Morgenmad
1 x Sejltur på Moldau
1 x Bryggeri besøg inkl. rundvisning og frokost
1 x Byrundtur
1 x Folklore aften med underholdning, musik, aftensmad, øl, vand og vin
Entre til borgområdet
Dansk Rejseleder på hele turen

Valuta:
Tjekkiske kroner
Prag har over 1,25 millioner indbygger Der er udflugter til Hradcany, Sct. Veits Katedralen, det historiske borgområde og Guldmagernes Gade På turen skal vi også se den Jødiske bydel og til en folklore aften
Opsamlingsrute 11
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Sørens Rejser, Parallelvej 7 05.00
Silkeborg Circle K v. Søtorvet 05.20
     
Randers Randershallen 04.30
Aarhus Musikhuset 05.10
Viby Torv/Kirken 05.20
Skanderborg Banegården 05.45
Horsens Q8 tanken i Lund 06.00
Vejle DTC Torvet 06.20
Kolding Langtidsparkering v. Scandic 06.40
Rødekro Frakørsel 70 v. Shell 07.20
Padborg Lervejen v. OK tanken 07.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)