Toscana | Sørens Rejser.dk
Toscana

Toscana

- Italiens grønne hjerte

Toscana har alt det, der tiltrækker livsnyderen, den historisk interesserede og kunst- og naturelskeren. Toscana anses for at være den skønneste og smukkeste region i Italien. Vi giver os god tid til at nyde landskabet med de bølgende bakker, knejsende cypresser og vinmarker så langt øjet rækker. Hotellet er godt placeret i centrum af den fine gamle by, Montecatini, som er et perfekt udgangspunkt for turens udflugter i området. Montecatini er opdelt i to bydele. Den ene er hovedbyen, hvor man finder stationen, de mange forretninger, restauranter, caféer og termalbade. Den anden, og meget ældre bydel, Montecatini Alto, kommer vi til med den over 100 år gamle og charmerende kabelbane, Funicolaren. På denne rejse koncentrerer vi os om Toscanas absolutte perler.

1. og 2. dag – Danmark - Toscana
Første stop er ved grænsen, hvorefter vi med passende pauser undervejs, kører til vores overnatningshotel i Tyskland. Efter morgenmaden fortsætter vi vores rejse. Vi passerer Nürnberg samt München og kommer til Inndalen, hvor vi kører ind i Østrig. Videre forbi Innsbruck, over Brennerpasset og videre til Italien. Her følger vi floden Isarco til Bolzano og videre til Montecatini, hvor vi bliver indkvarteret. Senere er der middag på hotellet.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Montecatini
I dag skal vi på opdagelse i Montecatini, så vi kan lære byen bedre at kende. Vi går gennem de hyggelige forretningsgader, forbi de store badetermer, stationen og de mange parker. Over middag kører vi med den over 100 år gamle kabelbane, Funicolare, op til den historiske bydel Montecatini Alto. Fra byen er der en fantastisk udsigt over hovedbyen og de omkringliggende bjerge. Der er naturligvis mulighed for at spise en god frokost på en af de mange gode restauranter, og resten af dagen er der tid på egen hånd.

Siena
Dagens udflugt går til Siena, som er én af Toscanas mange middelalderbyer. Den gotiske stil og de hyggelige gader med smågyder skaber en helt speciel atmosfære. Vi går samlet ind til Campo’en, som er byens centrale rådhusplads, der også er kendt som stedet, hvor det berømte hestevæddeløb Il Palio finder sted to gange om året. Både rådhuset og den muslingeformede plads inspirerede den danske arkitekt Martin Nyrop, da han skulle tegne Københavns Rådhus. Der bliver tid til at besøge byens domkirke, der af mange betragtes, som en af de smukkeste i verden. Byen har flere interessante museer, og der bliver tid til shopping samt en god frokost på en af byens mange restauranter, inden turen sidst på eftermid­dag­en går tilbage til Montecatini.

Firenze
Vi tager med toget til Toscanas smukke hovedstad Firenze, som er en af verdens førende kulturbyer. I Firenze bliver vi mødt af en af byens dygtigste danske guider, som i løbet af formiddagen giver os en god introduktion til byens mange seværdigheder, og viser os de største attraktioner. Vi skal selvfølgelig se Piazza Signoria med Michelangelos verdensberømte statue David. Vi ser også den imponerende domkirke Santa Maria del Fiore med Brunelleschis kuppel og det smukke dåbs­kapel. Vi passerer det enestående kunstmuseum Galleria degli Uffizi og den kendte bro Ponte Vecchio. Der er tid til frokost på egen hånd, og eftermiddagen kan bl.a. bruges til shopping, markeds- eller kirkebesøg.

Lucca og Pisa
Efter morgenmaden kører vi til Lucca, der i mange henseender er en usædvanlig by. Ingen anden italiensk byer, af denne størrelse, har
stadig helt intakte forsvarsmure fra 1600-tallet. Murens 4,1 km store cirkel brydes kun få steder af gamle byporte. Der er tale om en særdeles velhavende by, hvilket tydeligt fornemmes, når man går en tur på de centrale indkøbsgader, hvor fashionable tøjbutikker ligger side om side. Vi kører videre til Pisa. Selvom byen er verdenskendt for sit skæve tårn, som vi også skal se, har Pisa også mange andre attraktioner og seværdigheder at byde på.

Pistoia
I dag tager vi på togtur til nabobyen Pistoia, som ligger mellem Firenze og Pisa. Byen var i sin tid beboet af etruskerne, inden romerne kom til, og er i dag både hyggelig og særdeles autentisk på den gode måde. I Pistoia er det ikke svært at forestille sig, hvordan livet udspillede sig over det meste af Italien for 30 år siden. Man møder ikke mange andre turister, hvilket gør denne formiddag til noget helt særligt. Byens domkirke og torvet er de absolutte højdepunkter. Nævnes skal dog også grønttorvet og de skønne blomstermarkeder, som byen også er kendt for.

San Gimignano
Vi besøger den nok mest berømte af Toscanas middelalderbyer med de mange tårne, San Gimignano. Byen har ageret filmkulisse i utallige film, bl.a. ”Te med Moussolini”, som var en stor succes i Danmark. Der er god tid til at snuse rundt i de mange små hyggelige gader, og der bliver også tid til at spise frokost, inden vi kører tilbage til hotellet.

9. og 10. dag – Afrejse fra Toscana
Vi kører mod Danmark og overnatter igen i Tyskland. Efter morgenmaden kører vi videre til grænsen, før vi fortsætter til vores hjembyer med forventet ankomst først på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
25/05 - 03/06 2018 10 dage Forespørgsel
28/09 - 07/10 2018 10 dage
 
Pris for 10 dage: kr.  6.995,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  975,-

I prisen er inkluderet:
9 x Hotelovernatninger
9 x Morgenmad
9 x Aftensmad
1 x Togtur til Firenze
1 x Togtur til Montecatini Alto
Lokale danske guider.
Alle udflugter ifølge program

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg Shell, Søtorvet 06.20
Randers P-pladsen ved Randershallen 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads ved Torv/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC Torvet 07.20
Kolding Langtidsparkering V/ Scandic 07.40
Rødekro Frakørsel 70 V/ Shell 08.20
Padborg Lejrvejen V/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)