Toscana | Sørens Rejser.dk
Toscana

Toscana

- Italiens grønne hjerte

Toscana har alt det der tiltrækker livsnyderen, den historisk interesserede samt kunst- og naturelskeren, og anses for at være den smukkeste region i Italien. Vi nyder landskabet med de bølgende bakker, knejsende cypresser og vinmarker så langt øjet rækker. På denne rejse koncentrerer vi os om Toscanas absolutte perler.


1. og 2. dag – Danmark - Toscana
Første stop er ved grænsen, hvorefter vi med passende pauser undervejs, kører til vores overnatningshotel i Tyskland. Efter
morg­enmaden fortsætter vi vores rejse. Vi passerer Nürnberg samt Mün­chen og kommer til Inndalen, hvor vi kører ind i Østrig. Videre forbi Innsbruck, over Brennerpasset og videre til Italien. Her følger vi floden Isarco til Bolzano og videre til Montecatini, hvor vi bliver indkvarteret. Senere er der middag på hotellet.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Montecatini
Vi tager på opdagelse i Montecatini. Vi går gennem de hyggelige forretningsgader, forbi de store badetermer, stationen og de mange parker. Over middag kører vi med den over 100 år gamle kabelbane, Funicolare, op til den historiske bydel Montecatini Alto. Fra byen er der en fantastisk udsigt over hovedbyen og de omkring­liggende bjerge. Der bliver mulighed for at spise frokost på en af de mange restauranter, og resten af dagen er der tid på egen hånd.

Siena
Siena er én af Toscanas mange middelalderbyer. Vi går samlet ind til Campo’en, som er byens centrale rådhusplads. Både rådhuset og den muslingeformede plads inspirerede den danske arkitekt Martin Nyrop, da han skulle tegne Københavns Rådhus. Der bliver tid til at besøge byens domkirke, der af mange betragtes, som en af de smukkeste i verden. Byen har flere interessante museer og butikker. Frokosten kan nyde på en af byens restauranter, inden turen sidst på eftermiddagen går tilbage til hotellet.

Firenze
Vi tager med toget til Toscanas smukke hovedstad Firenze. Her møder vi byens dygtigste danske guider, som i løbet af formiddagen giver os en god introduktion til byens mange seværdigheder, og viser os de største attraktioner. Vi skal selvfølgelig se Piazza Signoria med Michelangelos verdensberømte statue David. Vi ser også den imponerende domkirke Santa Maria del Fiore med Brunelleschis kuppel og det smuk­ke dåbskapel. Vi passerer det enestående kunstmuseum Galleria degli Uffizi og den kendte bro Ponte Vecchio. Der er tid til frokost på egen hånd, og eftermiddagen kan bl.a. bruges til shopping, markeds- eller kirkebesøg.

Lucca og Pisa
Vi kører til Lucca, der i mange henseender er en usædvanlig by. Ingen anden italiensk by, af denne størrelse, har stadig en helt intakt forsvars­mur fra 1600-tallet. Lucca er en særdeles velhavende by, hvilket tydeligt fornemmes, når man går en tur på de centrale indkøbsgader, hvor fashion­able tøjbutikker ligger side om side. Vi kører videre til Pisa. Selv­om byen er verdenskendt for sit skæve tårn, som vi naturligvis skal se, har Pisa også mange andre attraktioner og seværdigheder at byde på.

Pistoia
I dag tager vi på togtur til nabobyen Pistoia, som ligger mellem Firenze og Pisa. Byen er autentisk og det er ikke svært at forestille sig, hvordan livet udspillede sig over det meste af Italien for 30 år siden. Man møder ikke mange andre turister, hvilket gør denne formiddag til noget helt særligt. Byens domkirke og torvet er de absolutte højdepunkter. Nævnes skal dog også grønttorvet og de skønne blomstermarkeder, som byen også er kendt for.

San Gimignano
Vi besøger den nok mest berømte af Toscanas middelalderbyer med de mange tårne, San Gimignano. Byen har ageret filmkulisse i utallige film, bl.a. ”Te med Moussolini”, som var en stor succes i Danmark. Der er god tid til at snuse rundt i de mange små hyggelige gader, og der bliver også tid til at spise frokost, inden vi kører tilbage til hotellet.

9. og 10. dag – Afrejse fra Toscana
Vi kører mod Danmark og overnatter igen i Tyskland. Efter morgenmaden kører vi videre til grænsen, før vi fortsætter til vores hjembyer med forventet ankomst først på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
24/05 - 02/06 2019 10 dage Ring
27/09 - 06/10 2019 10 dage Forespørgsel
 
Pris for 10 dage: kr.  6.995,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  975,-

I prisen er inkluderet:
9 x Hotelovernatninger
9 x Morgenmad
9 x Aftensmad
1 x Togtur til Firenze
1 x Togtur til Montecatini Alto
Lokale danske guider.
Alle udflugter ifølge program

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2 (2019)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)