Nordtyskland | Sørens Rejser.dk
Nordtyskland

Nordtyskland

- Oplevelser tæt på Danmark

Ikke langt fra den danske grænse åbner der sig en utømmelig kilde af historie og mangeartede kulturer, der ikke findes noget andet sted i verden.
Dannevirke, Gottorp Slot med kongelige aner og sejltur, er oplevelser der venter dig på denne rejse til Schleswig-Holstein. Der er en udpræget maritim atmosfære i delstatshovedstaden Kiel, og fine shopping muligheder.

På denne 4-dagstur til Schleswig-Holstein, rejser vi rundt i Mindretallets hjemland, hvor der dog stadig er stærke rela­tion­er til Danmark. Når man kommer rundt, i de hyggelige og charmerende byer som Stade, Lübeck, Husum og Fried­richstadt, mærker man straks, at gæstfriheden er i centrum og de gamle værdier holdes i trit. En spændende tur, med mange oplevelser.


1. dag: Skamlingsbanken og Schlesweig
Turen går med passende pause undervejs syd på. Vi kører ud til Skamlingsbanken ved mindesmærket, og det højeste punkt i Sønderjylland. Turen går videre ad den smukke gamle vej langs Haderslev, Aabenraa fjord, Flensborg fjord og ned til Schleswig. Frokosten serveres i Restaurant Wikingturm med en enestående udsigt over Slesvig og omegn. Efter frokost skal vi til Holmen, og se byens charmerende fiske- og lystbådehavn. Holmen er en af de mest romantiske bydele i Schleswig. Eftermiddagen bruges i Schleswig, hvor rejselederen går en tur med os gennem byen, hvor vi blandt andet ser domkirken. Turen går videre til hotellet i Bordesholm, hvor vi bliver indkvarteret og derefter får serveret middagen.

2. dag – Stade og frugtens hjemland
Efter morgenmadden på hotellet kører vi gennem Nordtyskland til Glückstadt. Her krydser vi Elben med færge og fortsætter til Stade. Vi starter med en byvandring i Stade, hvor den gamle by opleves. Stade er en af de ældste byer i Nordtyskland, og er kendt tilbage til omkring år 800. Byen oser af god stemning, bl.a. ved havnen og i de små hyggelige gågader. Efter frokost køres til ”Altes Land” hvor vi følger ruten gennem frugtplantagen. Der bliver mulighed for at købe frugt mv. inden turen fortsætter langs Elben og de smukke hollandsk-prægede byer. Vi ender ved storbyen byen Hamborg og kører retur til hotellet.

3. dag – Lübeck
Morgenmad på hotellet, hvorefter vi kører til Lübeck. Byen er alle hansestæders dronning, og blev grundlagt i 1143 som den første “vesterlandske by ved østersøkysten“. Det vidunderlige bybillede, er stadig præget af middelalderlig stemning og kulturhistoriske seværdigheder såsom Holstentor, der står som minde om byens berømte fortid som fri rigs- og hansestad. Der bliver god tid i by­en til frokost, en sejltur, oplevelser i de små hyggelige gader eller til at gå på opdagelse i den berømte Niederegger marcipan butik. Hen af eftermiddagen kører vi retur til Bordesholm. Til aften er der, på hotellet, lagt op til en hyggelig aften med musik og dans samt drikkevare ad libitum i 4 timer.

4. dag – Friedrichstadt og Husum
Efter morgenmadden pakker vi bussen og kører mod Bergen­-
hus­en som er kendt for sine storkepar, normalt er der mindst 10 - 12 storkepar i byen. Videre til Friedrichstadt, hvor vi skal på en lille byvandring. Byen er en idyllisk perle midt i det flade marskland, der med sit enestående opland er et besøg værd. Frokost på egen hånd, før vi fortsætter til Husum, som er “hovedstaden” i Nordfriesland. I litteraturen er byen blevet døbt ”den grå by ved havet” af den store tyske forfatter Theodor Storm. Vi har eftermiddagen i byen og rejselederen vil tage os med på en byvandring. Vi forlader Husum og kører mod grænsekioskerne, hvor der er mulighed for handel og købe aftensmad. Vi kører det sidste stykke vej hjem og forventer at være i vores hjembyer sidst på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
12/05 - 15/05 2019 4 dage Ring
17/09 - 20/09 2019 4 dage Ring
 
Pris for 4 dage: kr.  3.495,-
Tillæg for enkeltværelse: kr.  695,-

I prisen er inkluderet:
3 x Hotelovernatninger
3 x Morgenmad
3 x Aftensmad
1 x Frokost på 1. dag
1 x Aftensmad med drikke ad libitum
samt musik og dans
1 x Sejltur
Alle entrér og udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2 (2019)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)