Alsace | Sørens Rejser.dk
Alsace

Alsace

Vin og gastronomi i særklasse

Alsace er smuk, romantisk og indbydende året rundt, men ekstra dejlig i forår og efterårsfarver! Området er ikke stort, men har gjort sig bemærket på de velsmagende vine, bindingsværkshuse og sine blomster, borge og bjerge. Vi bor på et danskejet hotel i den idylliske vinby Husseren les Chateaux, hvor danske Karin de Jong og hendes hollandske mand Lucas byder os velkommen. Hotellet ligger smukt i skoven i udkanten af Husseren les Chateaux. Karin og Lucas opførte hotellet i 1989 og har siden budt utallige gæster velkomne med varme og personlighed. Karin står i receptionen, mens Lucas står i køkkenet og fremtryller dejlige retter fra regionen, samt franske klassikere. Den lækre mad indtages i restauranten, mens morgenmaden også kan nydes på terrassen. Om aftenen kan man hygge sig i baren eller på terrassen og nyde solnedgangen og udsigten over Rhindalen. Lucas har altid haft en passion for vin og råder gerne gæsterne vedrørende Alsacevinene samt gode årgange fra resten af Frankrig. Glæd jer til opholdet, hvor god mad, vin og hygge bliver sat i højsædet.s

1. dag – Danmark – Alsfeld
Vi kører til grænsen, hvor der holdes en lille pause. Derefter fortsættes med passende pauser til vores overnatningshotel i Alsfeld.

2. dag – Alsfeld - Husseren les Chateaux
Efter morgenmaden fortsætter vi til hovedstaden i Alsace, Strasbourg. Den historiske bydel hvor bindingsværkshusene ligger side om side, er på UNESCO’s kulturarvsliste. Bydelen La Petite France er et besøg værd i sig selv. Strasbourg er også kendt for EU-Parlamentet. Vi tager med en af bådene, der sejler rundt i kanalerne og får det hele at se fra vandsiden. Vi fortsætter til vores hyggelige hotel Husseren les Chateaux. Her bliver vi indkvarteret og spiser lækker aftensmad.

3. dag – Udflugt i Alsace - Route du vin
Vi kører ad den skønne og berømte vinrute, Route du Vin, som fører os til vinbyen Riquewihr. Byen ligger som en perle midt i vinmarkerne, og overalt ses blomsterprydede bindingsværkshuse. I Riquewihr er det som at være i et levende frilandsmuseum. Der bliver god tid til at udforske byen og spise frokost. Vi fortsætter på vinvejen mellem vinmarker og bjerge til Ribeauvillé. Et charmerende sted, som har forstået at bevare den historiske arv. Side om side ligger smukke huse og gamle lagerbygninger, som er helt tilbage fra 1600 tallet. Vi går en tur i de historiske omgivelser.

4. dag – Petanque, Vogeserne og skyttegravene på Le Linge
Når vi er færdige med det store, dejlige morgenbord, spiller vi petanque og spiser en dejlig frokost på hotellet, inden vi kører på panoramatur op i Vogeserne. Bjergkæden sørger for, at det næsten altid er godt vejr nede i Rhindalen. Vi besøger skyttegravene på Le Linge, hvor et af 1. Verdenskrigs blodigste slag blev udkæmpet. Der køres ad andre hyggelige veje tilbage til hotellet. Under vores ophold skal vi naturligvis besøge en lokal vindbonde og smage på vinen.

5. dag – Colmar og Eguisheim
Colmar er regionens næststørste by med hyggelige gågader og bindingsværkshuse. Bydelen, Lille Venedig, er et af de smukkeste steder i hele Frankrig. Vi har god tid i byen. Der er gode indkøbs­muligheder, prøv en sejltur gennem Lille Venedig eller tag en tur med det lille turisttog gennem byen. På vejen tilbage til hotellet gør vi stop ved den hyggelige by Eguisheim - en klassisk middel­alderby. Med toppede brosten og gamle bymure, er det måske en af Frankrigs mest velbevarede bykerner. Der findes masser af vinstuer og vin­udsalg. Man kan nyde synet af de farvede huse, der ligger som perler på en snor. Om eftermiddagen besøger vi en af de mange vinbønder i Husseren les Chateaux. Der er mulighed for at købe vin med hjem.

6. dag - Romantiske Rhinen
Vi tager afsked med vores dejlige hotel og kører, med oplevelser undervejs, mod vores overnatningshotel. Noget af vejen kører vi langs Rhinen til Rüdesheim, som mange af vores gæster helt sikkert kender fra tideligere ture. Vi holder frokostpause i de hygge­lige omgivelser, inden vi fortsætter mod vores overnatningshotel i Tyskland.

7. dag - Tyskland Danmark
Efter morgenmaden køres medpassende pauser mod Danmark. Hjemkomst først på aftenen.

Interesseret i denne rejse?
Denne rejse er ikke med i vores udbud på nuværende tidspunkt.

Kontakt os, hvis i er en gruppe, der er interesseret i en tur som denne, på tlf: 8688 1817.


I prisen er inkluderet:
6 x Overnatninger
6 x Morgenmad
6 x Aftensmad
1 x Frokost
1 x Sejltur
1 x Vinsmagning hos vinbonde
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Euro
Opsamlingsrute 2
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg Shell, Søtorvet 06.20
Randers P-pladsen ved Randershallen 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads ved Torv/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle DTC Torvet 07.20
Kolding Langtidsparkering V/ Scandic 07.40
Rødekro Frakørsel 70 V/ Shell 08.20
Padborg Lejrvejen V/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)