Sydengland | Sørens Rejser.dk
England rejse

Sydengland

Historie og charmerende landskab

England er et meget spændende og interessant rejsemål. Specielt Sydengland har meget at byde på. Det kuperede landskab er præget af grønne bakker og meget smukke og idylliske landsbyer. Overalt dukker borge og slotte samt andre tegn fra en spændende fortid op, og fortæller om de mange historiske begivenheder, der har fundet sted på disse egne siden Romertiden.

1. dag – Danmark – Holland
Vi kører via Hamburg og Bremen, og når frem til overnatnings­hotellet i Holland, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

2. dag – Holland – Frankrig – Eastbourne
Rejsen fortsætter ind i Frankrig via Dunkerque og den franske kyst til Calais, hvorfra vi tager færgen over den engelske kanal, hvor vi bliver modtaget af Dovers majestætiske hvide klinter. Vi fortsætter til Canterbury, der er kendt for at være ærkebispesæde for Den Engelske Kirke og alverdens anglikanere. Byen kan føre sin historie mere end 2000 år tilbage, og var tidligere en af Europas vigtigste pilgrimsbyer. Herfra videre til hotellet i Eastbourne, hvor vi ankommer til vores hotel sidst på eftermiddagen.

UDFLUGTER & OPLEVELSER

Eastbourne
Dagen starter med en byrundtur i Eastbourne, hvor vi udforsker den hyggelige kystby med den smukke promenade og blomstrende parkanlæg. Om eftermiddagen kører vi på landtur og besøger den lille hyggelige by Alfriston, som ligger i Lullington Heath National Park området.

Chartwell og slaget ved Hastings
På denne udflugt besøger vi Chartwell House, hvor den tidligere premierminister Winston Churchill i mange år havde sin sommer­residens. Værelserne står, som da familien Churchill boede her. Billeder, bøger og personlige ejendele vidner om en stor statsmand, forfatter, maler og familiefar. Husets fantastiske haver om­fatter bl.a. Lady Churchill’s rosenhave, køkkenhaven og Marycot, Churchills datters legehus. Om eftermiddagen, skal vi se nærmere på historien om Slaget ved Hastings i 1066, hvor det afgørende slag i normannernes og Vilhelm Erobrerens sejr over England skete.

Traditionel engelsk have og Arundel Castle
Englænderne har stolte havetraditioner, der går tilbage til storhedstiden i 1700-tallet, hvor den engelske landskabshave afløste den stramme franske barokstil og den tidligere italienske renæssance­stil. Vi besøger i dag en af disse haver, hvor vi skal se månedens farver. Dagen bringer os også til Arundel Castle, som har været i den samme slægts eje siden det 11. årh. I forbindelse med borgen ligger et enestående haveanlæg, som man absolut skal opleve. Arundel Castle er en umådelig smuk perle.

Royal Pavilion, Beachy Head og Brighton
I dag skal vi besøge Royal Pavilion, som tidligere har tilhørt det britiske kongehus. Bygningen er atypisk Engelsk og opført i Indisk/Gotisk byggestil. Vi ser det overdådige palads, som bestemt er et af dagens højdepunkter. Hvis vejret tillader, skal vi omkring Beachy Head med den fantastiske udsigt over kridtklinterne. Turen fortsætter til den mondæne badeby Brighton, som er berømt for sin strandpromenade og Palace Pier, hvor man finder det kendte tivoli for enden af molen. Kvarteret bag molerne, The Lanes er spækket med smalle gågader, butikker, restauranter og en livlig atmosfære.

7. dag – Eastbourne – Frankrig – Tyskland
Efter morgenmaden tager vi afsked med Eastbourne, og kører via Folkstone og tager toget gennem Eurotunnellen under kanalen, tilbage til Frankrig og det europæiske fastland. Herfra til sidste overnatning i Tyskland.

8. dag – Tyskland – Danmark
Efter en rejse med mange flotte oplevelser, kører vi op gennem Tyskland med ankomst til Danmark først på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
18/08 - 25/08 2019 8 dage Forespørgsel
 
Pris for 8 dage: kr.  7.675,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  1.195,-

Bemærk:
Ved tilmelding oplyses fødselsdag - måned og år.

I prisen er inkluderet:
7 x Hotelovernatninger
7 x Morgenmad
7 x Aftensmad
Færgeoverfart (Calais – Dover)
Togtur: Eurotunnel (Folkstone – Calais)
Entré: Royal Pavilion
Entré: Arundel Castle & Park
Entré: Chartwell
Entré: Engelsk Have
Entré: Hasting
Udflugter ifølge programmet

Valuta:
Engelske pund. Euro.
Opsamlingsrute 2 (2019)
Mødetid: 10 min. før afgang
Kjellerup Parallelvej 7 06.00
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 06.20
Randers Gasværksgrunden Jernbanegade 05.30
Århus Musikhuset 06.10
Viby P-plads Viby, Torv v/Kirken 06.20
Skanderborg Banegården 06.45
Horsens Afk. 56 Q8 Tanken i Lund 07.00
Vejle Afk. 60 Dandyvej v/Pendlerplads 07.20
Kolding Afk. 63 Pendlerplads v/ Scandic 07.40
Rødekro Afk. 70 v/ Shell 08.20
Padborg Afk. 76 Lejrvejen v/ OK tanken 08.45

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)