2 af de kendte - Karen Blixen & Bjørn Wiinblad

Der køres med kaffe og rundstykke pause mod Rungsted, hvor vi skal se Karen Blixens fødehjem, som hun boede i hele sin barndom og ungdom. Det blev igen hendes hjem, da hun vendte tilbage til Danmark efter 17 år i Afrika. Hun boede på Rungstedlund indtil sin død i 1962, og det var her, hun skrev sine verdenskendte fortællinger. Vi får en guidet rundvisning, besøger museet, som gennem skiftende udstillinger formidler Karen Blixens liv og forfatterskab, se hendes stuer, der stort set står, som hun indrettede dem. Der er også mulighed for, at går en tur i den nære have eller i det 15 ha store fuglereservat, hvor man blandt andet kan finde Karen Blixens grav.

Herfra køres til Rungsted Kro, hvor vi nyder en 2-retters menu. Kroen er over 300 år gammel og den Gamle krostue står som for 50 år tilbage og naturligvis også Simon Spies Bord og bænk hvor han tit spiste sin frokost.  

Efter middagen besøger vi Det blå Hus, hvor Bjørn Wiinblad boede og arbejdede, når han var i Danmark. Vi får en guidet rundvisning i huset, der står, som var Bjørn Wiinblad lige gået ud ad døren. Det overdådigt udsmykkede kunstnerhjem rummer både egne værker og en enorm samling af kunst, bøger og musik fra hele verden. Han var stærkt orientalsk orienteret, og huset er indrettet som en Aladdins Hule.

Det levende værksted skal tages bogstaveligt.

Efter et par spændende besøg, køres mod vores hjembyer. På Fyn nyder vi en sandwich ved bussen.

Hjemkomst:
Silkeborg ca. kl.21.00
Kjellerup ca. kl.21.20
Viborg ca. kl.21.50

 

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Maj 2021

26/51To af de kendteMere end 8895,-BestilMere information

September 2021

21/91To af de kendteMere end 8895,-BestilMere information