Stockholm | Sørens Rejser.dk
Sørens Rejser
Stockholm - Ålandsøerne

Stockholm - Ålandsøerne

- Nordens Venedig!

Sveriges smukke hovedstad, beliggende på 14 små øer/holme, kaldes ofte “Nordens Venedig”. Her er et væld af spændende museer og attraktioner, blandt andet Djurgården, Vasamuseet og Gamla Stan med charmerende middelalderatmosfære og skueplads for blodbadet i 1520 – i dag den rene idyl med smukke hus facader. Byen syder af liv og samtidig findes urørt natur inden for meget korte afstande. De 6.500 øer rundt om i Ålands skærgård udgør et enestående miljø for en aktiv ferie. Ålands eget flag og egne frimærker fortæller om den autonome særstilling, som de 25.000 indbyggere i den lille østat indtager. Det officielle sprog er svensk, hvilket er en af de ting, som minder om det geografiske og det historiske fællesskab med Sverige. Havets og søfartens afgørende indflydelse på tilværelsen fremgår den dag i dag på en spændende måde af hverdagen på øerne og blandt øboerne. Er om det geografiske og det historiske fællesskab med Sverige. Havets og søfartens afgørende indflydelse på tilværelsen fremgår den dag i dag på en spændende måde af hverdagen på øerne og blandt øboerne.

1. dag - Afrejse til Stockholm
Turen går til Frederikshavn hvorfra vi sejler til Göteborg. Der servers morgenbuffet ombord på færgen. Fra Göteborg fortsætter vi videre til hovedstaden Stockholm. Ankomst først på aftenen, indkvartering på hotellet og middag.

2. dag - Drottningholms Slot og Skansen
Vi besøger Drottningholms Slot som ligger uden for Stockholm, og er det bedst bevarede kongeslot i Sverige. Slottet er fra 1600-tallet og ligger i en fantastisk flot slotspark. Siden 1981 har slottet været den nuværende kongefamilies bolig, men selvom de kongelige bor og færdes her til dagligt, er der alligevel adgang til noget af slottet og parken for publikum. Om eftermiddagen besøger vi Skansen, Sveriges største turistattraktion. Gæster kommer fra hele verden for at se den unikke samling af 150 historiske bygninger fra hele Sverige, hvoraf mange er levendegjort med beboere i fortidens klæder.

3. dag - Heldagstur til Ålandsøerne
Tidlig morgenmad, vi kører til Kapellskär hvorfra vi sejler til Ålandsøerne. Der venter en fantastisk smuk to timer lang sejltur mellem øer og holme i Skærgården til Mariehamn. Vi har bussen med og tager en tur rundt på de charmerende øer. Øerne er nu selvstændige med eget parlament, sproget er svensk og valutaen Euro. Vi hører om øernes historie og har også tid på egen hånd i byen Mariehamn. Mætte af indtryk sejler vi tilbage til Sverige. Under overfarten nyder vi en dejlig aftenbuffet.

4. dag - Skærgårdstur
Om formiddagen, kører vi til Nybrokajen hvor vi går ombord på skærgårdsbåden. Skærgården består af cirka 24.000 små øer, på sejlturen som tager ca. 3 timer får vi mulighed for at se den stockholmske skærgård helt tæt på. Eftermiddagen er til fri rådighed.

5. dag - Stockholm – Göteborg – Danmark
På turens sidste dag følger vi hovedvej E20 til Göteborg. Vi skal med Stena Lines færge mod Frederikshavn og under overfarten nyder vi aftensmad. Vi forventer at være tilbage i vores hjembyer sidst på aftenen.
Afrejse/hjemkomst:
17/07 - 21/07 2017 5 dage
14/09 - 18/09 2017 5 dage Udsolgt
 
Pris for 5 dage: kr.  5.950,-
Tillæg for enkeltvær.: kr.  1.680,-

I prisen er inkluderet:
4 x Hotelovernatninger
5 x Aftensmad
5 x Morgenmad
1 x Skærgårds sejltur
1 x Entre til Drottingholms slot
1 x Entre til Skansen
1 x Sejltur til Ålandsørene
Alle nævnte udflugter og sejladser.

Valuta:
Svenske Kr. - Euro kan bruges på Åland
Opsamlingsrute 10
Mødetid: 10 min. før afgang
Viborg Tinghallen Fremsendes
Kjellerup Parallelvej 7 Fremsendes
Silkeborg Shell, Søtorvet Fremsendes
Randers P-pladsen ved Randershallen Fremsendes
Århus Musikhuset Fremsendes
Viby P-plads ved Torv/Kirken Fremsendes
Skanderborg Banegården Fremsendes
Horsens Q8 Tanken i Lund Fremsendes
Vejle DTC Torvet Fremsendes
Bornholm

23/9
9 dage

30/9
2 dage

30/9
2 dage

16/10
4 dage
Ferierejser

Prag
Sørens Rejser

Tip en ven

Til
Navn:
E-mail:

Fra
Navn:
E-mail:
Besked (valgfri)