Skip to main content

Harzen

- Nordtysklands højeste bjerge
Harzen er et naturligt afgrænset område med bjerge, skov og søer kun få timers kørsel fra Danmark. Vi bor i et kurområde i den lille by Braunlage med godt 6.000 indbyggere midt i Harzen. Fra byen kan man tage på en 15 minutters tur med svævebanen til toppen af bjerget Wurmberg, Harzens næsthøjeste på 971 meter over havet. Braunlage er ægte Harzenidyl med originale gamle træhuse, mange med bindingsværk og floden Warme Bode, som løber igennem byen.

1. dag - Danmark - Celle - Braunlage
Vi kører sydpå med pauser undervejs, passerer Hamborg og videre til Celle. Vi holder pause i den gamle bydel, med mere end 500 smukt restaurerede bindingsværkshuse. I byen finder vi også det fine Celle Slot, hvor Dronning Caroline Mathilde blev forvist til i 1772 efter hendes kærlighedsaffære med kongens livlæge, Struense. Vi fortsætter til vort hotel i Braunlage, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.

Damptur, Rübeland og Heksedansepladsen
Vi kører til Wernigerode, hvor vi tager på tur med det gamle damptog mod Bloksbjerg. Vi står af i Drei Annen Hohne, hvorfra bussen kører videre til Rübeland til Tysklands højeste dæmning (106 m.o.h) ved Rappbode Stausee. Søen udgør Harzens største vandreservoir. Vi kører videre til Thale og den sagnomspundne Hexentanzplatz. Efter sigende fester heksene med djævelen her Valborgaften og natten til 1. maj, før de flyver til Bloksbjerg. Plateauet ligger i 450 meters højde med en fantastisk udsigt ud over Bodedalen.

Goslar og Sankt. Andreasberg
Kejserbyen Goslar, Unesco Verdensarv siden 1992, er Harzens hovedstad med ca. 60.000 indbyggere. Dens minehistorie går 1.000 år tilbage. Meget af den gamle by er bevaret, bl.a. dele af bymuren, og bindingsværkshusene med skifertag er ofte i to etager. Et længere ophold i byen giver os mulighed for at se klokkespillet og spise frokost. Turen fortsætter forbi universitetsbyen Clausthal- Zellerfeld til St. Andreasberg, som hævdes at have Europas stejleste
gade med en stigningsprocent på 22. Vi gør et lille ophold i byen, inden vi vender tilbage til Braunlage.

Quedlinburg
Vi besøger Quedlingburg, Tysklands bedst bevarede middelalderby med ca. 1.300 renoverede bindingsværkshuse, bygget i skiftende stilarter gennem 500-600 år. Det ældste er fra 1346. Quedlingburgs centrum blev Unesco Verdensarv i 1994. Vi tager på byrundtur gennem brostensbelagte gader og små torve med udeservering - til fods eller med det lille turisttog (egen betaling). Der bliver frokostpause i byen, inden vi vender hjem til Braunlage.

5. dag - Braunlage - Danmark
Efter morgenmaden tager vi afsked med Harzen og kører nordpå mod Danmark. Hjemkomst først på aftenen.

Søg rejse

Kort

Afgange og priser

UdgåendeAntal dageDestinationHotelLedige pladserFra pris

Juli 2024

1/7 - se afgangstider5HarzenHotel Achtermann24.475,-BestilMere information

September 2024

9/9 - se afgangstider5HarzenHotel AchtermannFuldbooket, venteliste4.475,-Book på ventelisteMere information

Juli 2025

7/7 - se afgangstider5HarzenHotel AchtermannMere end 84.575,-BestilMere information

September 2025

8/9 - se afgangstider5HarzenHotel AchtermannMere end 84.575,-BestilMere information

Hotel

Hotel Achtermann

Hotel Achtermann

Hyggelig familieejet hotel, beliggende i centrum af Braunlage. I området er der rig mulighed for at besøge restauranter, seværdigheder eller se byens flotte bygninger samt naturen i området. BEMÆRK -...

Rejsekalender

28/3Påskefrokost på Skivum KratFra 500,-

Kontakt os

Adresse:
Sørens Rejser A/S
Parallelvej 7
DK-8620 Kjellerup, Mandag-Torsdag 08.00-16.00 · Fredag 08.00-15.00
  • Rejsekatalog logo